Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, August 17, 2010

2 Bulan Menjelma Pada 27 Ogos ni..


Salam,

Aku ada terima
satu email ni minggu lepas.. pasal seakan 2 bulan akan kelihatan pada 27hb Ogos ni.. haaaa.. jangan silap pulak.. bukan anak bulan tau.. nanti ada yang raya awal hehe..

Ni pasal Planet Mars yang akan menghampiri Planet Bumi.. ahaks dah macam citer Altromen jer bila sebut planet2 ni hihihi!!! tapi ni takde la kene mengena ngan Altromen okay.. macam aku citer tadi, Planet Mars akan lalu kat orbit dia tapi hampir dengan planet kita kira2 34.65M.. dekat tu..

Korang tengok ar nanti kat ruang angkasa pada 27hb Ogos ni pukul 12.30 malam.. sape yang ada kamera canggih2 tu leh la standby k.. kasi zoom baek punye!

Menurut email tu lagi, Mars akan datang lagi macam 27hb ni pada tahun 2287 huhu!!

Betul atau tidak.. kita tungguuu!!

Opss.. baru aku perasan..

27hb ogos bersamaan dengan Hari Nuzul Quran 17 Ramadhan 1431M yang merupakan hari turunnya Al-Quran kepada Rasulullah SAW dan Surah yang pertama diturunkan iaitu Surah Al-'Alaq dari ayat 1-5 yang bermaksud "


"Bacalah dengan nama Tuhanmu Yang menciptakan. Dia telah menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah, dan Tuhanmulah Yang Maha Pemurah. Yang mengajar dengan perantaraan qalam. Dia mengajar kepada manusia apa yang tidak diketahuinya."

24 comments:

Gen Fujita said...

Masya Allah. Rasanya tak berapa jelas kalau tengok dengan mata kasar, Marikh mungkin kelihatan seperti bintang bercahaya merah yang sangat cerah, tak sebesar bulan kita.

Farihah Ahmad said...

subhanallah... xsabar nk tgk neh...

HaiDa HiDa said...

salam kenalan..
menarik gak bnda ni.. 1st time dgr pasal kejadian macam ni. insya'allah takkan lepaskan peluang.. nk tggu 2287, waallahualam dunia ini masih seperti ini..

YuSeNzE - KniGhT said...

Ni fakta ke auta kak?? klu boleh nak juga merakamkan keajaiban yang Maha Esa ini sendiri, asik2 tngok melalui medium media aje.. hahha..

atie said...

@Gen Fujita : ya mungkin gak.. kita tunggu kemunculannye.. kalau ianye benar la kan..


@Farihah : tak sabar juga.. melihat kebesaran Allah

@Haida : sama2 lah kita tunggu k.. :)

@Yusenze : faktau ke auta ke akak tak tau hehe.. tapi akak search kat encik google rupanye hal ni mmg dah tersebar lama.. dari 2007 lagi.. sama2 lah kita tunggu..

dunspeak♥ said...

teringinnya nak tengok. MasyaAllah. Tak tahu la hidup lagi ke tak tahun 2287..

¶A.K.I¶ said...

ye ke?
waaa.... mampu ke tgk. 12.30 mlm sah sah da tido~ jumaat mggu depan la!!

Che Armster said...

ish ye ke. kena stay up malam la malam tu nanti.

aNiS tHe BumbleBee said...

subhanallah...kena set reminder siap2 kt henpon ni.nnti takut terlupa terlepas lak tgk.hihi..!

najihah sahami said...

subhanallah~

Ibu faheem said...

subhanallah..terima kasih atas infonya.. :)

atie said...

@dunspeak♥ , rasa2nye idup lagi ke tahun tu hehe..


@¶A.K.I¶ , Che Armster , aNiS tHe BumbleBee , najihah sahami meh la kita sama2 nanti kan.. Subhanallah..

pemanas cerita said...

suruh otomen bersiap utk segala kemungkinan..hehe

zaujahafis said...

takut kalau difikirkan hari itu walaupun ia sesuatu yang ganjil...

Lizzie Yasmin said...

nak tengok - nak tengok.. terima kasih atas info..

atie said...

@pemanas cerita hehehe.. suh otomen get ready ekk.. hikhik

@zaujahafis betul tu.. risau dan teruja pun ada..

@Lizzie Yasmin jgn lupa.. mana tau ianye mmg betul, esok nye kuar berita terasa rugi sgt kan.. hikhik

Aniza said...

Thanks sharing. Nakk cuba teropong jugaklah malam tu nanti

http://anizawahit.blogspot.com/

sekamar rindu said...

salam...


subhanallah......

RastaMat said...

ALLAHUAKBAR!!!

shark said...

get ready kamera mahal masing2 nnti

miszTERRA_SF_ said...

subhanallah.. x sbr nk tgk mnculnya 2 bln mlm esk

ejum said...

Besarnya Kuasa Allah..subahanAllah

are roLL said...

wah kne tgk ni...ble lg nk tgk..nk tnggu 2287 ne dpt tgk... :D

hi..singgah en3 bru sya kt sini... a r u l

Chelina said...

Berita ni adalah palsu!

Boleh baca kat sini:

http://www.isuhangat.net/2010/08/20/ada-2-bulan-pada-malam-27-ogos/

Iklan