Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, February 20, 2019

DAH SEBULAN LEBIH MAK DALAM WAD

Ya Allah diam tak diam dah sebulan lebih jugak akak tak update kat sini.. bz sesangat la tu.. Mak akak masih kat wad yang sama.. dan paling memilukan hati akk hari ni bila mak akak diberitahu oleh Dr Pakar.. kaki mak akak terpaksa di potong bagi mengelakkan jangkitan kuman masuk ke dalam darah dan anggota lain.. menangis mak akak atas katil tu.. akak ni menahan getaran dibibir dan menahan air mata dari tumpah depan mak je.. akak tahan selagi boleh.. bila semua dah beredar, baru akak ke bilik cuci untuk lepaskan air mata ni keluar.. akak cakap kat diri ni "aku kene kuat demi mak.". "aku tak boleh menangis depan mak." "kalau aku sedih mak seribu kali sedih.." akak tarik nafas beberapa kali, baru akak kembali ke katil mak. mak masih termenung.. akak bagi kata2 semangat kat mak.. kesian mak..


Thursday, January 17, 2019

BAWA BAHAGIAN EMERGENCY HKL

Sejak mak balik dari IJN, mak selalu je tak sihat.. semalam akak pi umah mak.. tengok kaki mak.. aduhaiii kaki mak bengkak... patutlah mak demam.. semalam jugak akak bawa mak pi HKL bahagian emergency tu. Urusan kat zone hijau ni memang lah sgt ambik masa.. tambahan doktor yang incharge kes mak akak takde. kol 7.30 pagi nanti baru masuk so tidur lah mak akak atas kusi roda HKL tu sebelum mak dibenarkan untuk baring kat dlm bilik rawatan sampai doktor yang incharge sampai..


Dalam kol 7 lebih, datang sorang doktor wanita.. lepas check segala butiran mak akak dan buat call .. mungkin call doktor susan kot.. doktor suh mak akak admit.. maka kol 8 pagi tadi mak akk masuk wad 11 lagi sekali.. sebenarnya kali ke3 hihi.. nurse pun dah kenal mak akak ..

Lepas settle urusan mak akak terus balik.. petang baru akak muncul semula kat wad 11 tu.. 

Saturday, January 12, 2019

SENARAI UBAT YANG DIBEKALKAN OLEH IJN

Untuk semakan akak.. akak dah snap segala jenis ubat mak akak dan akak akan rekodkan kat sini untuk memudahkan akak memantau ubat mak akak..





Iklan