Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Sunday, September 24, 2017

JANJI..

Wah bersarang balik blog aku ni.. sebnarnya banyak cerita yang dah di draft kan.. tapi karangan tak habis.. malas sgt jari ni nak menaip.. tapi akan ku siapkan juga cerita cerita itu..

Thursday, July 20, 2017

KAD CERIA WARGA KOTA KUALA LUMPUR

Sesiapa lahir atau menetap di Wilayah Persekutuan (KL, Labuan & Putrajaya) boleh mohon Kad Ceria WP 2017 yg bertujuan membantu mengurangkan kos sara hidup dgn menikmati diskaun pembelian (3% hingga 70%) di lebih 1,000 rakan dagang. Maklumat lanjut sila layari:  https://kadceria.kwp.gov.my/

Tuesday, July 18, 2017

ÇARA TUNTUT DUIT WTD

Sekarang ni kaunter akauntan Negara (AG) tengah bz .. sejak rakyat Malaysia dihebahkan boleh keluarkan duit dari tabung WTD (wang tak dituntut) maka berduyun duyun la deme pi check..

Persoalannya.. semakan dah buat.. dah tahu berapa jumlah yang Ada.. tapi macamana nak tuntut?

 Klau si penuntut masih hidup...perlu 4 dokumen shj
1. SURAT WTD (DARI ENTITI)

2. SALINAN IC

3. SALINAN ACC BANK YG AKTIF (PERLU PENGESAHAN BANK)-NAMA PEGAWAI N COP CAWANGAN

4. BORANG UMA-7 (DONLOD DR WEBSITE JAB AKAUNTAN NEGARA)

Cara dptkn surat Wtd..

katakan laa lepas wat semakan..ada duit wtd dr bank islam...kene g mane2 bank islam, mintak dieorg kuarkan surat wtd...
Untuk lebih details n cara isi borang, blh rujuk - www.anm.gov.my

 http://www.anm.gov.my/index.php/khidmat/wang-tak-dituntut

Iklan