Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Sunday, June 17, 2018

Ziarah Pusara Ayah

Hampir 3 tahun akak tak ziarah pusara ayah.. tahun lepas akak ada dtg ke kawasan perkuburan tapi akak tak pegi dekat pusara ayah.. akak tak kuat.. 


Semalam akak gagah kan hati.. kuatkan hati.. memula akak ok.. tapi baru berapa minit kat pusara ayah, akak tak dapat tampung lagi air mata akak.. maaf kan akak ayah.. akak bukan tak redha tapi akak rindu sgt kat ayah.. teresak kejap akak depan adik akak n mak.. tak tergambar rasa rindu yang amat sgt kat ayah.. akak baca yassin utk ayah.. moga ayah tenang di sana.. amiin 

Friday, June 15, 2018

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2018

Sebulan berpuasa.. hari ni tiba hari yang dinanti oleh anak2 akak.. hihi..
Dikesempatan ini, akak nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfiri Maaf Zahir & Batin buat semua yg singgah ke blog akak ni..
Kami raya kat KL je tahun ni.. bunyi cam sedih je kan hahaha.. sedih atau tak kene hadap gak sbb ni mmg kampung akak.. kat kedah tu kampung suami.. so dah 2 tahun raya kat kedah.. kene raya KL lah kali ni.. yg drive jauh2 tu hati2 k.. selamat bercuti semua..

Wednesday, May 23, 2018

ASYRAAF DAPAT UITM PAHANG KAMPUS RAUB

Hancur impian tokwan asyraaf nak cucu dia belajar dekat dengan tokwan kat kedah hihi.. akak pun terkejut jugak.. ke raub pegi nye.. takpe lah.. Raub pun ok.. xde lah jauh sangat.. 2 jam lebih kurang perjalanan dari KL.. hari ni akak nak buat list sikit untuk persiapan asyraaf ke sana nanti.. yg nak sediakan nanti pun akak.. so dah ada list xde lah kelam kabut sangat..

PENTING!!!
BORANG yg perlu di print & di isi
- rujuk link senarai semakan dokumen
-salinan dokumen kene sahkan
-ambik gambar 8keping
-buat pemeriksaan kesihatan

PAKAIAN
Bab pakaian ni akak gigih pi google maklumat kat blog2 student Uitm hihi.. ramai jugak student Uitm yang ada blog.. dan sudi berkongsi info tentang banyak perkara pada bakal2 student Uitm nanti.. terima kasih ye sayang2.. aunty cedok sikit2 untuk reference aunty.. ok.. jomm semak.. ohh ye.. anak akak ni laki2 jadi akak list kan pakaian siswa je ye.. :D


MASA PENDAFTARAN
-Baju kemeja lengan panjang (tak kesah kaler apa)
-Slack hitam
-Kasut tutup

BARANG KEPERLUAN yang perlu dibawa
Minggu DS
- Kemeja lengan panjang putih sehelai
- Kemeja lengan panjang (kaler) 2 helai
- Slack hitam 2 helai
- Tracsuit hitam 2 helai
- Kasut sukan
- Kasut kulit hitam
- Stokin

 KULIAH/HOSTEL
-Tie (utk isnin)
-Tshirt berkolar 4 helai
-Jeans sehelai
-Tshirt bulat 2 helai
-Kain Pelekat
-Selipar
-Baldi, sabun, berus gigi, ubat gigi
-Tuala
-Iron & iron board
-Hanger
-Hphone & charger
-Earphone
-Jam loceng 

*bold tu yg dah ada.. tak payah beli.. :)

oklah.. akak nak tido kejap.. satgi nak sahur pulak.. nanti akak sambung lagi..
ni sedih ke excited hahahaha.. macam akak yang nak pi ngaji kikikiki
ok.. jom tido sat..

Iklan