Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, December 22, 2010

Pasembor Padang Kota Lama RM50++

Biar betul!! tapi itulah kenyataannya yang dialami oleh ramai orang yang datang makan Pasembor kat Padang Kota Lama, Penang.. Baru-baru ni kawan aku pi bercuti kat Penang.. jalan2 ler kat Padang Kota Lama.. pekena lah Pasembor.. hah amik ko.. RM50++ kene bayar.. mau tak terkejut dia.. kalau aku pun terkejut sama.. dari respon kawan2 dia kat fb rupanye ramai yang terkena dengan harga yang sangat tak berpatutan tu.. yang aku herankan kenapa takde pihak yang komplen benda ni kat tribunal pengguna ke... kat metro ke.. kat mane2 paper lar.. nak gak tau pasal ape harga yang dikenakan MELAMPAU!!!


Uols ada tak pengalaman yang camgitu? apa tindakan uols ekk.. kalau terjadi kat uols, rasa-rasanye ape yang uols buat? pulangkan balik pasembor tu ke? hikhik... ishh geram pun ada nih :((

21 comments:

nza said...

mak oiiiiii!!!!mahalnya...mcm mkn kt hotel 4 bintang lak......

mrs Gee :) said...

salam kak..kami mmg xpernah p mkn pasemboq kat sana walaupun dh 7thn duk penang nih..mmg terkenal dgn mahal..pernah ajak hubby p, die ckp mkn seketul dua pun dh kompom 20-30 hinggit..xtau nape mahal sgt..but org still admire and akn suggest p mkn pasemboq kat sane kalau mai penang area island nih..

su_aliza said...

kak yus, kalau nak makan pasembor Penang, jgn makan di Padang Kota Lama. Sana mmg mahai sungguh. Tapi kalau nak makan jugak, pilah makan di Padang Broom @ Padang Brown. Situ murah ja. Sepinggan yg besar pun RM6 saja. Liza baru pi makan minggu lepas. Nanti kalau nak pi, kita pi sama. Kami selalu pi sana. Rumah kami kat sana pun dah nak dapat kunci bulan Januari nih. InsyaALLAH, kami nak buat homestay.

Cheqna said...

Mahalnya...katalah dah makan n tak cukup duit mcmana?

Kuman Chaos said...

tips dia.. waktu pilih tu jangan melampau-lampau... pilih ikut banyak nak makan jer.. so far aku makan ok jer..takde la sampai RM50...:o)
kuman "Tornado Final layer!!.." Entry

putERi-kAtEk said...

hurm...bahaya tu...sepatutnya kena tanya harga dulu kan, baru boleh amik.... duk syok pilih, tak pasan harga pulak...hahaha

atie aizam said...

@nza: tu arr.. mahal gile!!

atie aizam said...

mrs Gee: husben akak pun ckp camtu.. patut dia tak penah bawak kami mkn kat sane.. jln2 jer.. mkn pi tempat lain..

atie aizam said...

su_aliza: ada umah? wat homestay? wah bestnyeeer.. nanti leh lah tido semalam dua kat penang :).. bangpo tau kot liza tempat tu hikhik..

atie aizam said...

@Cheqna: ntahlah.. takkleh nak bayangkan malunye kita nanti time tu..

atie aizam said...

@Kuman Chaos: takkan kot dia borong mkn gile2.. apa lah sgt bahan pasembor tu..

atie aizam said...

@puTeriKateK: betul tu.. yg ni saya setuju.. biar dia penat nak menjawab hahaha!!

CiK QiQi said...

qiqi pernah gk mkn pasembor tp xingt kt ne...tp idak le mahal lagu tu..gile...dasar cekik drh..kalo yg jual tu Islam n die kaut keuntungn lebeh, sendri mau ingt la...duit tu nk bg ank bni die mkn....jgn smpai gune duit yg xhalal...

atie aizam said...

@Cik QiQi: betul tu qiqi..harap kawan yang ke sana hati2 lah..

Halimkk said...

kalau nak cepat kaya pun, agak-agak laa

atie aizam said...

@Halimkk: ntah nyer.. amik kesempatan sungguh2..

AIMAN said...

memang mahal kat situ. sy org penang dah byk kali pegi situ. and bila dorang taw customer outsiders, lagi la dorang cas mahal

atie aizam said...

@AIMAN: tak baguskan dorang wat camtu.. mahal sgt ke sewa tapak kat padang kota lama tu sampai dorang cas customer mahal mcmtu..

Belalang Hijau said...

mamak pdg kota mmg mcm tu...
belalang sendiri pun pernah tgk orang luaq kena katok harga depan belalang.belalang dgn geng2 belalang pun pernah hampir2 nak terkena...

mau dok ajaq ja geng2 mamak tu...

atie aizam said...

@Belalang Hijau: kalau ada peluang mmg kena kasi ajaq sikit depa tu.. bawak mana2 wartawan.. pi makan sane.. pastu pakat2 interbiu dia..

MUSLIMAH collection said...

mmg mahal pun pasembor padang kota lama... kami org sini pun mmg herge mcm tue depa kaci... x tau apa yang mahal n sedap sngat.. peh2x dah kena tue, x makanlah pesembur kat citu!!!! harap pihak bertanggungjawb leh wat pemantauan n amik tindakan spatutnya..

Iklan