Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Saturday, December 4, 2010

Jerawat


Terima kasih kepada yang mendoakan kesihatan anak aku mira.. alhamdulillah mira dah beransur sihat..

So berbalik kepada tajuk entry aku kali ni.. pasal JERAWAT .. alangkah beruntungnya wanita-wanita yang tak pernah sekali pun jerawat hinggap kat muka dorangkan.. korang penah tak naik jerawat banyak kat muka? aku penah! masa tu aku masih sekolah menengah.. punyalah teruk muka aku.. macam2 aku penah cuba.. nak beli produk mahal, aku tak mampu.. hingga lah aku diperkenalkan dengan NutriMetics basic set.. masa tu aku start keje partime lepas SPM.. alhamdulillah jerawat aku beransur hilang.. muka aku perlahan-lahan menjadi semakin gebu.. bertahun-tahun hidupku penuh dengan keyakinan yang tinggi.. sehinggalah aku mencuba kosmetik MA.......INE .. mungkin kosmetik tersebut tak sesuai dengan kulit muka aku.. sikit2 jerawat tumbuh kembali.. waktu tu aku dah tak guna Nutrimetics tu.. aku just guna pencuci muka n pelembab jer.. makin lama jerawat makin banyak.. aku risau sangat.. nak beli produk Nutrimetics khas untuk jerawat pulak dah takde.. adehh.. nak tak nak aku ke farmasi.. aku minta ubat untuk jerawat.. dia bagi aku Oxy5.. hurmm.. tak jugak hilang2.. hinggalah masa aku kat kampung.. aku gi farmasi Baling, dia nye pharmacies suggest satu produk.. CMycin..

Aku takdelah menaruh sepenuh yakin yang jerawat aku ni akan susut dan hilang.. ternyata sangkaan aku meleset.. jerawat aku pelan2 hilang.. dan hingga hari ni.. bila sebutir dua jerawat timbul akan ku sapu dengan Mycin.. tak perlu lama.. biasa 1@2 hari jerawat pasti hilang.. jadi aku nak suggest pada teman-teman yang ada jerawat tu.. cubalah guna T3 Mycin @ Tidact .. harga sekarang RM23 jer..

14 comments:

Hezesuze said...

nak ilang kan parut jerawat ada tak uols hehehe

atie aizam said...

@Hezesuze: biasa kalau atie guna Cmycin parut pun takde.. cubalah sapu nipis2 kat tempat parut tu.. rasanya boleh hilang..

green yg gorgeous said...

tq for da info

atie aizam said...

@green: welkem :)

arfah said...

waaahhh...got info, i pon dah beli,nak try this product..tp parut jerawat cam mane yer..any tips?

Farihah Ahmad said...

saye punya jerawat pn seriyes :((((

atie aizam said...

@arfah: so far atie guna dgn parut2 hilang.. janji jgn picit.. kalau picit boleh hilang gak tapi amik masa sikit.. kalau jerawat banyak.. jgn putus asa.. sapu jer.. gatal2 tu biasa.. proses baik pulih..

atie aizam said...

@Farihah Ahmad: cubalah produk ni.. mana tau kot2 sesuai kan.. saya guna produk ni pastu saya syorkan kat adik2 saya.. dorang pun dah spare siap2 kot2 jerawat naik time period hehe..

Wahida Nasution Thakhrim said...

saya pakai bedak sejuk yang ada serbuk kulit kayu manis.. dulu pakai krim tapi kulit rasa panas..

atie aizam said...

@Wahida: oh yer ker.. kalau ia dapat membantu.. bagus apa guna bedak sejuk tu..

cik lola said...

btol2...generic name untuk ubat2 cm 2 mycin..blh google kat MIMS..MIMS ni sumber maklumat tntg ubat2..cik sllu refers kt situ sb cik student pharmacy

http://www.mims.com/Page.aspx?menuid=mng&name=T3+Mycin+gel&brief=true&h=mycin&CTRY=MY&searchstring=mycin

Pandapolarbear aka Ming... said...

pna cuba tidact...=) ok xmerengsakan kulit

Ms. Dyla Qistina said...

saya juga memakainya dan ternyata ia berkesan. dah pakai dalm 5 tahun :)

Brotherhood Arts said...

t3 mycin dah takde ye skrg?sya cari kat farmasi n guardian KL semua dah takde@dia dah tukar name baru?atie aizam leh belikan tak?nanti saya bank in termasuk duit pos..huhuhu..

Iklan