Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, December 28, 2010

Laporan Media Indonesia Macam2 Cerita

Korang ada tak baca news tentang Kemenangan Malaysia kat media Indonesia? haa.. kat sini aku nak bawakan korang cerita2 menarik yang disiarkan oleh mereka.. kalau korang ni cepat panas baran.. toksah lah baca ekk..

Malaysia di CACI di Twitter.. korang baca SINI

Riedl kata mereka kalah bukan kerana laser tapi ada sebab.. korang baca kat SINI..

Dua pembantu timnas Indonesia melaporkan penjaga2 gol mereka mengalami teror atau kejadian aneh masa buat latihan kat sini.. korang baca SINI & SINI

Supporter Malaysia takut ke Jakarta.. nada seolah2 pasukan Indonesia perlu amik peluang untuk ganyang Malaysia nanti.. baca SINI

Aku dah baca.. aku malas nak ulas.. korang klik lah sendiri dan bacalah sendiri dan fikirlah sendiri..

Ni aku paste sebahagian berita dari sane..

JAKARTA, KOMPAS.com - Ketua Umum PSSI, Nurdin Halid, mengungkapkan, tim nasional Indonesia banyak mengalami teror saat bertandang ke Malaysia pada final pertama Piala AFF 2010, Minggu (26/12/2010). Salah satunya, kata Nurdin, pasukan "Merah Putih" sempat mendapatkan gangguan fisik saat melakoni sesi latihan menjelang pertandingan.

"Saya mendapatkan laporan dari dua asisten timnas, Widodo C Putro dan Wolfgang Pikal, kalau ada taburan berupa serbuk di depan gawang saat timnas berlatih. Hal ini membuat beberapa kiper gatal-gatal. Sebelumnya, para pemain dipaksa menunggu lama kedatangan bus untuk ke tempat latihan," tukas Nurdin saat menengok persiapan timnas di Lapangan C, Senin (27/12/2020).

Teror tersebut, kata Nurdin, ditujukan bagi tiga penjaga gawang pasukan "Garuda". Menurut Nurdin, kiper tersebut mengalami gatal-gatal karena gawang timnas ditaburi serbuk. "Ada teman-teman pers yang belum ketahui saat di Malaysia. Para pemain sudah dapat teror dari panitia pelaksana sebelum laga dimainkan," ujar Nurdin,

Rujukan: Kompas.com

15 comments:

Pendekar Berkuda said...

pendapat pendekar...sudah biasa dengan permainan media indonesia ni..hehe...

atie aizam said...

@Pendekar Berkuda: oh yer ker.. sya jarang gi baca news kat darang.. rasanye tak penah pun.. baru jer baca smlm.. bosan arr dorang tu..

EmanCloud said...

tgk blog ni http://www.info-gallery.org/2010/12/piala-suzuki-aff-2010-laser-hijau.html entah dorang ni. pelik sungguh bila dah x de point kutuk2 curik budaya ape semua. adoi.

putERi-kAtEk said...

poyo la diorg.....kalah buat la cara kalah.....adoi.....geram betol

atie aizam said...

@EmanCloud: mcm2 ader :)

atie aizam said...

putERi-kaTEk: kan dorang ni semangat terlebih hikhik

King Of Single said...

MEDIA dorag agak agresif...tah ape yg dorag benci sgt kat kite pon xtaw r..pdahal dorag xsedar ke...ramai org sane dtg sini cari kerja??
TP mostly wat keje nyusahkan kite

atie aizam said...

@King of Single: sama lah.. sya pun tak paham dorang ni.. fanatik gile2 sgt..

@mi_RuL said...

dh kalah...x nk ngku plk...hak3

ayulunera said...

kalo dah kalah tu,macam2 ngate,cube kalo menang,mesti senyap je....
papepon Allah maha mengetahui...
geram rasenye

atie aizam said...

@mi_RuL: biasa lah tu.. Indon :)

atie aizam said...

@ayulunera: penyokong Indon mmg fanatik gile.. tengok sekumpulan penyokong dorang dlm train lrt aritu pun dah rasa.. eee nyampah!

AIMAN said...

indon saja nak cari alasan tas kekalahan dorang.. bajet team bintang

atie aizam said...

AIMAN: bajet bagus la tu hikhik..

.::: Princess MOMOY :::. said...

mentaliti supporter dan media Indo sangat rendah
abaikan...
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Iklan