Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, December 21, 2010

Alahai Buku Teks Sekolah Rabak

Anak-anak uols sume dah dapat buku teks untuk tahun depan? 2011 punye.. alhamdulillah anak aku dah dapat dah.. boleh jugak ler dia selak2 buku time cuti sekolah ni.. bagus Sekolah Bandar Baru Sentul ni bagi awal.. tapi yang tak bestnye.. korang tengoklah rupa buku sekolah anak aku.. sedih!!!! aku bukannya nak buku baru.. tapi biarlah buku yang budak2 ni dapat yang senonoh sikit.. ni tengok rupa buku pun dah takde selera nak baca apa halnye.. belum start sekolah rupa macam ni.. kalau dah penghujung sekolah aku rasa buku dah bersepai dah..

Sepatutnye pihak sekolah kena saring dulu buku2 nih.. tengok yang mana cukup haul ketepikan atau rekod something.. esok2 bila budak2 lain guna bersepai paham2 ler..

kat kulit dah bertampal2 loytape..


yang ni ok lagi..


tengoklah yang ni..


nasiblah anak aku ni tak banyak songeh.. tapi janganlah sebab tu korang amik peluang macamni.. budak2 yang tak banyak kerenah korang bagi buruk2 macamni.. anak aku kata kawan2 yang lain ramai dapat buku yang elok2.. yang baru2.. huh!!! apa harus aku buat ekk..

25 comments:

putERi-kAtEk said...

adoi...teruknya buku.....
sy rasa elok kak atie beli aja la satu buku bru utk dia.... pastu nnti habis skolah, sedekahkan buku baru tu kat pihak sekolah.... banyak pahalanya tu kak atie

CaDLyNN said...

teruknye condition buku teks tu...budak nak blaja pon ilang mood~

atie aizam said...

@putERi-kAtEk:hurmm.. bagus gak idea put3 tu.. last sekolah nanti kasi jer 2-2 buku tu kat sekolah kan.. ok ok.. tkasih :)

atie aizam said...

@CaDLyNN: tu la pasal.. geram pun ader..

Hezesuze said...

aduaii kritikal tu uols...haruss tuko tu...

akmafaizal said...

adeh...kerajaan terlupa nk bg budjet tuk sek anak ke? sabo ajelah..nak bungkus nasi lemak pun tak lepas.tak ikhlas nk bg pinjam kot.

sis anda di tag utk join ga. join tau..hehe

atie aizam said...

@Hezesuze: hikhik.. kritikal ekk.. ada 2 buku cam gitu.. nanti kami gi beli lain ganti buku tu..

atie aizam said...

@akmafaizal: hehe.. sabo jer ler :))

tag?.. ok insyallah nanti sya ke sane..

Daniela said...

alamak heheheh.....

camner nak setady nie?

atie aizam said...

@Daniela: hikhik.. anak saya kata" ok ape buku tu" huhu.. aduhai anakku :)

Mus said...

halamak...nak bukak buku pon xde selera la mama...camner la buku macam roti kirai ni bagi kat budak...boleh tahan sampai ujung thn depan ker?

Rosmah said...

salam..kak tie sedihnyer tgk buku teks tu...nak blajar pun tak der semangat biler tgk buku..sian anak akak...better k.tie beli baru bg dier semangat..

atie aizam said...

@Mus: hehe.. rasanye setengah tahun dah terbarai nih :).. nanti beli baru.. sian anak bujang tu.. :)

atie aizam said...

@Rosmah: tu lar.. mmg nak beli pun.. mayb minggu depan kot :)

ASSOYFINGER67 said...

anak cikgu dah pilih dulu kot hikhik

kahirie said...

xbgus nie....

atie aizam said...

@ASSOYFINGER67: hikhik.. takkan kot :))

atie aizam said...

@kahirie: sgt tak bagus :(

ekinashikin said...

teringat dulu sekolah pon dpt buku teks gaya gini gakk..
ada yg mukasurat da hilang plak...

nza said...

anak akak pn dpt buka teks yg camtu gak...kesian tgkkn. Sedih bkn main dia ttp nk wat camne.....

atie aizam said...

@ekinashikin: terpaksa amik jugak ekk.. sepatutnye kena complaint.. suh budak yg guna sebelum ni ganti balik..

atie aizam said...

@nza: sian anak2 akak gak.. mesti mood pun ilang bila nengok buku tu kan..

Zullism said...

huh teruknya buku tu..cikgu dia buat apa..nanti saya tlg komplen..penolong kanan dia member sy..heheh

atie aizam said...

@Zullism: oh yer ker.. bagus gak tu.. atleast klau ada ibubapa yg tak mampu nak ganti buku ni takde lah nampak mcm teraniaya.. sya setakat 1@2 buku insyallah takde masalah nak ganti meskipun bukan anak2 sya yg lakukan..

Izan Ishak said...

mmg kesian kalau anak2 dpt buku koyak2 camnih kan. takpelah. belikan aje yg baru. akhir tahun boleh je sedekah pada sesapa pulak kan~

Iklan