Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, December 7, 2010

Akhirnya Berjumpa Juga

Satu ketika dulu aku selalu mengunjungi blog mamat nih.. aku panggil dia 'bro joe' .. waktu tu dia masih kat oversea.. aku kenal nama 'joe perantau' ni melalui cerita-ceriti dari husben aku.. memula aku takde lah minat sangat nak amik tau pasal cerita 'joe' ni.. agaknya sebab hari2 aku dengar husben aku cerita.. joe itu.. joe ini.. lama-lama aku sendiri terjah dan geledah blog bro joe nih.. diam tak diam dah 4 tahun aku mengikuti perjalanan hidup bro joe.. semuanya bermula sejak tahun 2006.. aku membaca kisahnye menjadi "pekerja haram" a.k.a 'pendatang haram' di oversea.. hinggalah bro joe tertangkap dan di hantar ke Malaysia beberapa bulan yang lalu.. malas aku nak citer kat sini.. panjang bebenor ceritanye.. tapi cukup meruntun jiwa kadang2.. adakala pernah jugak air mata aku turun mengalir bila membaca kisahnye yang menyentuh hati.. pernah juga beberapa kali aku meninggalkan komen di chatboxnya supaya dia tabah hadapi ujian buatnya.. aku bukanlah pengunjung tegar blog bro joe.. follower dia pun bukan.. aku dan husben aku hanya sebagai 'silent reader' blognye..

Percaya atau tidak kerana blog bro joe ni lah yang telah menimbulkan minat aku untuk membuat blogku sendiri.. dan dipenghujung Nov 2006 maka terbentuk sudah blog aku Atie Aizam (Coretan Perjalananku) yang masih aktif hingga kini.. thanks bro sebab menjadi pencetus idea buat aku..

Dan aku masih tak percaya.. husben aku jumpa dia!!! husben aku jumpa bro joe petang tadi!! kalau aku tak call petang tadi dan dengar bro joe sebut 'joe bangla' aku susah nak percaya.. hehe.. sampai hati husben aku gi jumpa dia time aku takde.. aku pun nak jumpa bro joe gak hehe.. sejak dapat tau bro joe dah dihantar balik Malaysia sejak itulah berulangkali aku dengar husben aku cakap "abang nak jumpa joe lah'.. dan akhirnya AWAL MUHARRAM ini telah menemukan mereka berdua.. aku tau husben aku sure happy giler.. aku call husben aku tadi pun dah tau dia happy sangat.. :) aku lak happy gak tapi dalam masa yang sama aku terharu gak.. huhu..

7 comments:

ASSOYFINGER67 said...

salam atie.wah bestlar macam tu....kalau aku mesti gembira sampai keluar airmata kan..huhu(ada hati)

Farihah Ahmad said...

penah jmpe kawan blogger 2 kali. tu pon mang igt betapa eksaited dehh :)

Hezesuze said...

wah! bila pulak nk jumpa ngan weols hehehe

atie aizam said...

@assoyfinger: eh mesti.. bukan takat air mata jer meleleh.. air idung pun kuar sama hehe..

atie aizam said...

@Farihah Ahmad: tu arr.. atie tak penah jumpa sorang jer.. betultu.. excited! hehe..

atie aizam said...

@Hezesuze: nak sangat hehe.. kalau ada peluang insyallah :)

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

Iklan