Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Monday, May 24, 2010

Durian dah luruh.. yummy!!

Asal je aku kol husband aku.. tak kira la siang ke malam ke.. bila aku tanye.. "abg ngah wat ape?" 2,3 hari ni jawapan yang sama jer aku dapat.. "ngah makan durian" kata nye.. sabo jer la.. saje je nak bagi aku jeles tu.. husband aku tau yang aku ni hantu durian..

sekarang ni tengah musim durian kat belah
kedah.. umah aku a.k.a umah mertua aku lak kat dalam kebun.. ada pokok durian 2,3 batang.. haaa amik ko.. buah durian jatuh jer berlari2 pi kutip.. aduhaiiii.. tak sabarnye aku nak balik... aku nak makan durian puas2.. yang baru2 jer huhuhu..

aku ingat lagi masa awal2 aku jadi 'org baling' dulu.. masa tu musim durian.. bapak mertua aku tanye aku..

"apa beza nye rasa durian kat baling ngan durian kat kl?"

"sama je rasa durian, takde beza pun" aku jawab ngan sipu2 malu.. yer la kan.. masih baru :p

abah kata rasa nye ada beza.. ntah la.. masa tu lidah aku dah biasa makan durian kl.. so tak reti nak wat perbezaan..

tapi hari ni dah 10 tahun aku menikmati durian kedua2 kawasan.. sekali masuk mulut jer aku dah tau.. buah ni fresh ke idak.. huhuhu sombong tu ekekeke... yang nyata buah durian kat KL tu takde la sesedap mana kalau nak dibandingkan buah durian yang baru luruh.. PANAZZZ!! Aroma durian tu..aduhaiiiii bak kata kalo kol husband tu terbau la sampai KL hehehe... penipu tui aku ni..

nanti pas anak aku habis exam.. then lepas aku habis class weekend ni aku nak balik kg!!!! nanti aku update gambar2 durian fresh lagi kat sini k.. daaa..

3 comments:

Encik Tikus said...

lame dah tak makan duriann :D

atie said...

jom ikut balik kampung jom.. kita makan durian ramai2..

CiK QiQi said...

nk gk duriannnnnnnnnn...waaaaaaaaa

Iklan