Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, May 19, 2010

Anak nak peksa Mak yang susah hati..

Tu la aku.. setiap kali anak aku nak peksa, setiap kali tu la hati aku tak senang.. tak kira lah peksa bulanan ke.. peksa penggal ke.. aku la mak yang paling sebuk sediakan soalan2 latihan ngan soalan past year nye..

ni salah satu helaian soklan agama tahun lps.. setelah diedit..


cuma tahun ni aku agak bertuah la dapat set soalan darjah 4 tahun lepas dari 'kak maziah'.. cikgu tuisyen anak aku sebelum ni... takde lah terkial2 aku mencari.. tq kak.. akhir tahun semua set soalan akan diserahkan kembali.. itulah perjanjian aku ngan kak maziah..

Aku dengar dah ada sekolah yang dah start peksa PKSR 1.. ok gak tu awal skit.. anak aku jumaat ni baru start exam.. mesti ada yang heran kan atau tertanya.. kenapa start hari jumaat? kenapa tak start isnin? ntah la.. aku pun heran jugak hehehehe!! tak penah2 exam start hari jumaat.. ish ish ish.. mungkin pihak sekolah ada penjelasannya.. tak kuasa aku menanya.. ikut jer la..

Exam yang lepas2.. aku banyak focus pada rangking anak aku dalam class.. salah sebenarnya tu huhuhuhu!!! sepatutnya aku kene fokus pada peratusan markah anak aku tu.. kenapa sebelum ni peratusan tu aku tak pentingkan sangat ekk.. kenapa kedudukan dalam darjah yang aku utama kan.. tak baik niat aku tu.. boleh riak! ish ish ish... alhamdulillah.. sekarang ni aku dah insaf :p .. semoga keinsafan ni terus kekal dalam diri aku...

Target PKSR1 ni aku dah tentu lah nak anak aku dapat semua A dalam subjek yang dia belajar kan.. tapi aku tahu tahap kemampuan anak aku.. ada yang dia mampu dapat A dan ada subjek yang dia susah nak capai A.. walaubagaimana pun.. walaupun aku selalu bising kalau anak aku tak dapat A, tapi dalam hati aku, aku bersyukur dengan markah yang anak aku perolehi.. cuma takde la aku tunjuk muka..

"okey mama terima markah ni"

kat depan anak aku kan hikhikhik!!! biasa la.. dah tentu aku akan mentainkan muka

"kenapa dapat markah byk ni jer?"

... kerut2 gitu huwahuwahwa...!!! maafkan mama yer abg achap.. muaaaaaah!!

2 comments:

encik tikus said...

Ohhh.cikgu rupanya.huhu :D

atie said...

bukan la encik tikus.. sya bukan cikgu..

tapi menjadi cikgu pada anak2 hehehe.. cikgu garang :p

Iklan