Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Friday, July 23, 2010

Tutorial Kozumiro Mantap?!


Salam,

Hahaha!! mesti tuan punya belog si budak nakal ni terkezut, nape ler pulak blog dia ada kat post aku hari ni.. apa kes ni hehehe.. releks bro! nanti aku explain kay.. minum nescafe dulu..

Photobucket

Cerita nye begini.. ini melibatkan kozumiro, Aku Tom Bukan Jerry, Affan dan Nas .. pada suatu hari, ada seorang permaisuri ni tersangat ingin la nak mengubah suai istana baginda.. jadi dia pun canang la kepada semua rakyat jelata barang siapa memiliki kepakaran atau tahu sesiapa yang memiliki kepakaran hendaklah dimaklumkan dengan segera kepada baginda permaisuri.. maka tidak lama kemudian datanglah seorang pemuda lagi kacak hensem yang bergelar Aku Tom Bukan Jerry menyuarakan pendapatannya.. opsss..maaf..pendapatnye.. kata pemuda yang kacak hensem tersebut, apa kata tuan permaisuri segera ke rumah kozumiro untuk melihat-lihat sendiri kepandaian dan kepakaran orang itu dalam hal2 memperindahkan rumah dan istana..

Setelah mendapat tahu perihal kozumiro, dengan segeralah permaisuri sendiri turun padang ke rumah kozumiro.. maka tersenyum giranglah permaisuri tersebut apabila baginda memperolehi sebahagian perhiasan istana baginda..

Dengan itu, maka hari ini baginda permaisuri telah mentitahkan membuat pengucapan pemgumuman kepada semua rakyat jelata bahawa baginda amat berterima kasih ke atas kozumiro dan juga pemuda kacak hensem Aku Tom Bukan Jerry serta beberapa pemuda lainnya seperti si hensem bergaya 'nas' dan Affan di atas kesudian mereka memberi idea dan pemandangan.. opsss.. pandangan hehehe..

Ini ada pengumuman.. kepada yang ingin membuat pengubahsuai dan membuat penambahan di dalam rumah anda boleh la berkunjung ke rumah kozumiro.. percaya lah kalian pasti tak kecewa.. cukup mudah untuk faham dan ikut arahan yang diberi.. terbaek!! Nanti tambah lagi yer tutorialnye..

Sekian ceritanya.. Terima kasih ya semua!

13 comments:

nas said...

terharunyer ko ckp kami nie ensem...hahhahaha...thx3......ak slalu gak jengah ke blog dak nakal tue...:)

jom bace entri terbaru nas:

ukiran buah-buahan yang menarik

Aku Tom.Bukan Jerry. said...

haha. siapakah si kacak hensem tersebut. lawak r kak! BTW, congratz coz da berjaya ye :)

Azuan said...

aku selalu ke blog si nescafe ais tue huhuu

diana said...

nak jenguk gak la blog dia orang..
boleh gak belajo ape yang patut..

atie said...

hehehe.. loor ensem ape.. baik hati lak tu.. anyway..tq guy's..

diana nak ke sane? haa.. elok lah tu diana.. mmg senang nak follow arahan kat situ.. sbb saya ni tak pandai bab coding2 nih.. nasib ada bantuan hhehe..

Mish Oura.. said...

salam ziarah...

jom baca...

Halal ke tidak???

atie said...

Mish Oura: ok.. saya ke sane.. :) terima kasih jenguk ke sini n komen.. dtg la lagi yer..

Affan Ruslan said...

Salam. Eh, serius aku terkejut gila ni.

Tiba2 lak nama aku ada. Memang aku selalu lawat gak budak nakal tu.. huhuh

Main terjah je blog ni, tiba2 ada nama pulak kt situ. Btw, thanks.

Lain kali bglah tau kt shoutbox, sng sket nk baca :)

Affan Ruslan said...

Sori, targuna "aku" pulak pada org yg lebih dewasa. Hehe.
Kak, tips:

Kalau nk bagi banner apa2 apa2 center. letak kod <center> kat awal kod, then letak </center> kt hujung kod. Mungkin nmpk lebih kemas. Pandangan sy je lah tu. :)

Affan Ruslan said...

Kak, untuk soalan akak tu. Saya ada test2 sikit speed blog akak guna bbrp website.

1. Blog obes (Hehe)
Saya cuba compare dgn beberapa blog, dan memang load speed berubah2, tapi rasanya berat die tak berubah. Kalau nak tengok, Sila cuba link di bawah:

http://dl.dropbox.com/u/1024578/temporary-must%20delete/testspeed.png

2. Akak guna nuffnang. Memang nuffnang byk mempengaruhi speed blog. Memang kadang2 loading nuff ok, tapi saya akui kadang2 memang nuff tiba2 lmbt sgt loading. Tu mmg takleh wt apa lah, mungkin kena tanya org nuff.

Cuba tgk loading speed ni, die compare setiap kod/gambar/widget yg ada kt homepage akak. nuff paling byk ambil masa.

http://dl.dropbox.com/u/1024578/temporary-must%20delete/speed%20blog.png

atie said...

Affan:
terkejut ekk tetiba jer nama ada kat n3 ni hehehe.. tu arr lupa pulak nak bagitau kat chatbox affan kata ada citer ttg affan kat n3 akak kan..

hehehe 'aku'? takde masalah.. small matter..

ooo.. tu arr try gak buat.. tapi tak boleh pulak.. yg hujung tu tak letak center/ kot .. akak buat takde slash / .. takpe nanti try lagi..

biar lah speed tu.. selagi masih boleh loading n tak amik masa sgt, akak no halnye..

anyway terima kasih byk2 Affan coz byk bagi tips ni.. kalo ada tips lain yang nak sharing kasi tau ekk.. komen jer kat mana2.. tkasih sgt.. :)

kozumi_ro said...

salam...ahak terharunyer...:((

mekasih ye sbb watkan entry pasal koz...koz xde la sehabat mana dalam segi memberi tunjuk ajar dalam dunia tutorial ini...just koz hanya ingin berkongsi ilmu yang koz tahu kpd semua...

mekasih sekali lagi di ucapkan^^,...

atie said...

terima kasih gak kat koz.. ehh blog koz byk la bantu saya.. saya selalu dtg blog koz pasni sbb nak tengok tutorial2 lainnya.. keep it up k.. thumb up for u!

Iklan