Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Monday, August 8, 2011

Roti John Popular


Masa aku kecik2 dulu, aku tak pernah kenal roti john nih.. ada ke takde ke aku pun tak tau time tu.. murtabak aku tau ler hihi.. tapi sekarang ni, Roti John ni dah macam makanan wajib bulan puasa jer.. anak2 aku memang suka Roti John nih.. aku pun suka jugak tapi kalau dah hari2 depan mata, naik jemu jugak aku..

Roti John ni kalau betul cara masak pastu banyak bahan yang digunakan.. memang sedap.. kalau kat pasar ramadhan tu sure ada 3/4 buah gerai yang jual roti john nih.. tapi rasa semua lain2.. Nak kenal roti john yang sedap? Jom kita share..

Ciri-ciri Roti John yang sedap
roti kena betul masak
bahan mesti banyak..
telur mencukupi..
sos melepah..

cuba korang mintak ciri2 tu kat abg jual Roti John tu.. kang ado yang suruh balik buek sendiri kang.. hahaha!! tapi memang kalo nak sodap ikut citaraso, kena buek sendiri ler.. tapi ada jugak abg buat Roti John ni yang tak pikir sangat hal2 untung ni.. yang dia nak pelanggan dia puashati bila makan Roti John buatan dia tu..

Hari ni paper highlight ROTI JOHN TITIWANGSA menjadi pilihan pengunjung bazar ramadhan di Keramat.. sedap sangat ke hingga menjadi buah mulut orang ramai?.. agaknye Roti JOHN TITIWANGSA tu ada ciri2 kat atas tu tak hihi.. nak kena cuba nih.. kalo dapat nanti aku highlight kan kat sini untuk tatapan uols k..

6 comments:

kakyong said...

tu la x semua roti john sedap.. ade yg rasa biasa.. yg kakyong tunjuk kat blog tu, sos nya black pepper tau... inti daging cincang... memang mabeles...

rynas said...

suka jg makan tapi skang ni dah RM3 dah ada yg jual RM4 satu. kalau dulu baru RM2 jer...

Myra Jay said...

Percaya tak Myra xpenah makan Roti john..
Pasni nak mencuba la :)

atie aizam said...

@kakyong: a'ah yg kat blog akak tu mmg nampak mabeles.. sos black pepper meleleh hihi..

atie aizam said...

@rynas: nak wat camner.. kita pun tau barang2 mentah dah mahal.. RM3 - RM3.50 ok ler.. RM4 mahal tuuu...

atie aizam said...

@Myra Jay: cuba lah.. harap2 jgn lah tercuba yg x sedap punye.. sian kat Myra nanti terus xmo makan roti john dah pastu :)

Iklan