Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Thursday, February 16, 2012

Kena Bebel Tak Buat BSP

Kuikuikui.. itulah.. lain kali sebelum gi appotnment kat MHKL pegi wat BSP dulu kat Klinik Kesihatan tu.. kan dah kene bebel ngan Dr Nathan.. Dr. tu kira ketua arr aritu.. adesss.. pastu Dr Nathan siap suh aku gi wat DXT kat bilik 14 tu..

"tapi Dr. saya baru makan tadi".. aku bagitau Dr..

"takpe, kita nak tengok the latest result gula macamana".. kata Dr.

uwaaaa.. takutnya aku.. risaunya aku.. mana taknye.. tadi aku makan BENGKANG UBI & KUEH KERIA tu.. manis tak hengat.. habis lah aku..

Sampai bilik 14 tu aku teus ambik no giliran.. sat jer nama aku di panggil..

"tadi makan tak?" nurse tanya aku sambil siap sedia nak cucuk jari aku..

"makan" aku jawab dengan muka cuak gile.. habislah aku.. mencanak lah bacaan gula aku nanti.. uwaaaa..

"Tap!!" bunyi jarum dilepaskan.. takde lah sakit sangat.. pastu nurse masukkan darah dalam slot darah alat BSP tu..

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11..... berdegup-degup jantung aku menanti result yang keluar..

"Ya Allah..." nak menangis aku..

"Alhamdulillah" aku bersyukur sangat bila bacaan menunjukkan angka 5.3..

Nurse senyum kat aku.. Alhamdulillah kata dia..

Fuhhh... dengan senyum lebar aku melangkah masuk balik ke bilik 6 tempat jumpa Dr tadi..

"Macamana?" tanya Dr. ngan Nurse yang ada kat situ..

"Alhamdulillah 5.3".. aku jawab dengan penuh kesyukuran.. mana taknye.. kalau lah tinggi bacaan aku, ada harapan aku nanti kene cucuk insulin.. takmo 3x.. aku takut..

Pastu Dr. pesan kat aku.. lain kali sebelum datang appointment jangan lupa pegi buat BSP.. hiihi aku angguk kepala cepat2.. aku tak salahkan Dr.. salah aku pun.. bukannya aku tak tau kena buat.. tapi ntah lah.. lepas ni aku akan pastikan yang aku tak amik mudah lagi.. takut ooo.. tak pasal2 nanti Dr. suh aku cucuk insulin.. padan muka aku..

Pada kawan2 lain yang kena buat BSP, jangan cuai tau cam aku kuikuikui.. :D

2 comments:

munna said...

munna 2 kali mengandung...dua2 kena buat bsp 2 minggu sekali....sampai kan rasa dah lali tangan tu kena cucuk dgn jarum

atie aizam said...

@munna: tapi kdg2 sakit gak rasa nye kan hiihi.. nasib la atie b4 appointment jer doktor suh buat tapi tu pun culas ngee~

Iklan