Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Monday, January 3, 2011

Aku Takut

Tadi aku ke Hopital Al Islam Kampung Baru... kalau ikutkan date appointment aku lambat lagi tapi aku terpaksa jumpa doktor.... awal pagi tadi ada darah pekat membasahi kain aku.. pelbagai andaian bermain difikiran aku.. Ya Allah, selamatkanlah kandungan aku ini... kalau ikutkan nombor giliran aku lambat lagi, mungkin sebab aku ada kes lain, nombor aku dipanggil cepat.. Alhamdulillah.. masa doktor scan aku nampaknya doktor tercari2 denyutan jantung janin dalam perut aku ni.. "tak clear" kata doktor.. aku pun tak faham sangat.. tapi dari penglihatan aku.. aku tak nampak pun ada denyutan jantung kat skrin tu.. bunyi pun takde.. aku sedih sangat.. doktor khalida kata kantung janin aku cantik.. cuma tak berapa kelihatan janin tu.. aku sekarang dah 6 minggu.. aku rasa sepatutnya dah ada denyutan jantung tu.. doktor tanya aku sama ada nak duduk kat wad tak.. tapi lepas tu dia suggest suh aku makan ubat bagi kuat rahim aku.. tapi kalau esok lusa masih bleeding, aku kena jumpa dia lagi.. dan kalau jumaat ni janin masih takde denyutan.. bermakna.. :( dia dah takde.. rahimku akan dicuci.. Ya Allah semoga semuanya selamat.. kawan2 doakan aku yer.. aku takut dengan kenyataan yang bakal aku hadapi.. doakan aku tabah yer..amin.

30 comments:

sab said...

insya Allah selamat. doa banyak2 ye kak :)

++Kerudung Ungu++ said...

Ya Allah yke? InsyaAllah sy doakan kak atie n baby slmat k...

Jieda said...

Salam..1st tahniah kerana bakal menambah ahli keluarga. 2nd harap-harap semuanya akan berjalan lancar.InsyaAllah mudah-mudahan kandungan atie akan selamat.Atie pun kenalah banyakkan berdoa.

atie aizam said...

@sab: time kasih yer sab..

atie aizam said...

@Kerundung Ungu: time kasih yer KU..

MeMHalid said...

insyaAllah selamat..Kalau ada rezeki insyaAllah ada..tahniah..

atie aizam said...

@Jieda: time kasih yer jieda..

Riha NCL said...

Riha tolong akak doa tapi doa seorang ibu tu lebih mudah dimakbulkan. So,akak pun doa byk2 ye. InsyaAllah semoga baby akak n akak pun selamat. Jgn stress dan relax je, percaya la pada ketentuan Allah. Dialah perancang terbaik.

atie aizam said...

@MeMHalid: time kasih yer sis.. insyallah.

PuaN su SU said...

atie,,,insya ALLAH selamat,,,moga lancar segala urusan ...amin

atie aizam said...

@Riha NCL: time kasih yer Riha.. akak tau tu.. akak cuba bersedia untuk apa2 kemungkinan pun.. walaupun ini anak ke-3, akak amat mengharapkannya.. tapi akak akur kalau itu ketentuanNya..

atie aizam said...

@Puan su Su: time kasih yer.. insyallah.

Novelgurl said...

Saya doakan semoga semuanya selamat..insya-Allah.amin.

Izan Ishak said...

salam k.atie...

mudah2an semuanya selamat ye. doa2 banyak...jgn risau sgt ye k.atie...

atie aizam said...

@Novelgurl: time kasih yer..

atie aizam said...

@Izan Ishak: insyallah.. time kasih yer izan..

Yatie said...

Salam Atie,
Sabar ya...mudah2an semuanya selamat...banyakkan rehat...dan tenangkan fikiran...

GreenAppleKu said...

Anak juga adalah rezeki daripada Allah. Bersabar dan banyak berdoa. Sentiasa positif menghadapi setiap ujiannya. Jangan stress.

munna said...

insyaallah ..harapnya takde apa2 yang berlaku.. semoga baby selamat

atie aizam said...

@Kak Yatie: time kasih kak atas nasihat akak..

atie aizam said...

@GreenAppleku: time kasih yer atas nasihat awak..

atie aizam said...

@munna: time kasih atas doa munna..

- GC - said...

kuatkan semangat. be strong!

atie aizam said...

terima kasih semua.. dengan nasihat kakak2 & adik2 bagi banyak memberi semngat pada saya.. terima kasih atas perhatian semua.. sya terharu sgt.. insyallah sya akan lebih berfikiran positif.. Alhamdulillah

Hezesuze said...

ishh seriau gak weols dengar nie..weols ada pengalaman camgini uols...ujung2 memang kene dnc...demi kesihatan weols kan...

xpe uols setiap kejadian ada hikmahnye...

LehaMY said...

InsyaAllah, kandungan akak selamat~ Aminn...

atie aizam said...

@Hezesuze: time kasih sis.. rasanye dah boleh terima kenyataan dan bersedia apa yang bakal berlaku..

atie aizam said...

@lehaMY: time kasih yer leha..

eMMe said...

atie, saya doakan anda....

caliph shuriken said...

semoga semuanya selamat, insyaAllah..
amin...

Iklan