Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, January 11, 2011

Aku dikejarkan ke hospital

Semalam masa aku kat library tiba2 aku sesak nafas.. rasa nak pitam.. cepat2 aku duduk.. bila dah ok aku amik keputusan nak balik jer..tapi masa aku dalam teksi aku sesak nafas balik.. dah lah jalan jem.. makin lama aku dah tak keruan.. aku cakap ngan drebar teksi tu minta jawab call kalau aku pengsan.. sebelum tu aku dah call husben aku bagiitau keadaan aku.. drebar teksi tu pun dah tak keruan.. alhamdulillah aku sampai umah husben aku dah menunggu.. tapi aku dah tak tahan.. pandangan aku dah kelam.. husben aku terus dapatkan jiran aku dan kejarkan aku ke hospital.. sepanjang masa tu aku tak putus2 mengucap... kaki rasanye macam dah tak jejak ke lantai... setiba aku kat bahagian kecemasan dorang terus check aku.. aku kena suntik lagi.. adoiii.. 1st salah masuk.. 2nd baru jumpa urat.. sabo jer lah hehehe.. tapi aku tak kisah dah time tu.. janji aku sihat.. bila air yang disuntik kat tangan aku tinggal separuh baru aku rasa semakin tenang.. dr. cakap BP aku tinggi.. tapi aku tak pening pun.. sejak aku keguguran minggu lepas BP aku mencanak2 naik.. tak tau nape.. so bila aku dah ok dr. bagi aku surat suh buat check up kat Klinik Kesihatan yang berdekatan.. takut aku kena HBP.. boleh kena strok dr. kata kalau aku tak makan ubat kalau sah HBP.. alhamdulillah mlm tu jugak dibenarkan balik umah.. tapi seharian aku rehat jer.. lemah rasa badan ni.. tu arr stress sangat.. majuk lagi.. kuikuikui.. :p

26 comments:

Arizakiah said...

Memang cemas sungguh..... alhamdulillah dah sihat....

Hezesuze said...

adehh kalo DNC dah dilakukan...uols haruss rehat secukupnye tau...tak boleh bergerak banyak sangat...memang ktia nampak dnc tu cam perkara kecik jek tapi kalo tak jaga bleh mmudaratkan badan...coz weols pernah merasanya...rasa nak pitam jek dibuatnye...

org tua kata biar pantang bersalin jangan pantang dnc...memang kene jaga betul2..hope uols cepat sembuh ye...kalo bleh amik cuti ler tuk restkan minda & badan uols tu..

MeMHalid said...

SALAM..MAKAN UBAT K..TAKECARE...nti xpt update blog slalu klu x sihat..huhuhu

PuaN su SU said...

moga cepat sembuh yaa dear

munna said...

aduhai atie.. nasib baik takde apa2... banyak kan berehat ye dan tenangkan fikiran... takut jugak klu jadi benda2 lain nanti

misyamissyou said...

akak kne byk berehat ni..moga akak cepat sembuh ye..

Azham Vosovic said...

akak, sabar ye.. itu semua dugaan.. moga cepat sembuh...

putERi-kAtEk said...

huhuhu..kesian kak atie..semoga kak atie cepat sembuh ye...amin

yastro said...

Hmmm...rehat le secukupnye. BTW mak yas pun baru dpt kuar dr wad hr ni, dari hr Khamis lepas...BP dia msa masuk wad 215....

kakyong said...

lama tak singgah blog atie.. takziah atas keguguran..

& semoga cepat sihat & bawa2 berehat yer...

eMMe said...

Salam Atie, cenne keadaan Atie skrg?
moga cepat sembuh, n harap atie baik2 aja....

atie aizam said...

@Arizakiah: alhamdulillah dah leh senyum :)

atie aizam said...

@Hezesuze: tu lar.. tak sangka kesannye mcm tu sekali.. now tak ke mana dah.. dok umah jer :) ..

atie aizam said...

@MeMHalid: thanks yer.. baru on blog nih tu lambat reply komen..

atie aizam said...

@Puan su Su: thanks yer..

atie aizam said...

@munna: thanks yer.. rehat dah ni.. harap pasni takde lagi entry2 yang mcmni.. takut rasanye...

atie aizam said...

Misyamissyou: time kasih yer misya..

Azham Vosovic: tq yer azham..

Awin: macih yer awin..

Yastro: wah.. tinggi tu.. moga ibu yas pun cepat sembuh..

Kakyong: time kasih yer kakyong..

eMMe: alhamdulillah dah ok cuma kena byk berehat jer.. 2 hari sekali kena gi check up BP.. time kasih yer emme..

BUNGA said...

jgn stress2.. bnykkn berehat yer .. mudah2an cepat sihat :)

SYaMiLa said...

bykkan rehat....jgn stress2...moga cepat sembuh

My recent post "SyamilaMohdDotCom catat pengunjung terbaik… ;-)"

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah memang suspen.. apapun smga jaga kesihatan elok2 yer

ASSOYFINGER67 said...

Kao bukak CD baca Quran,umah kao tu kasi wangi2.....relax ....jangan tengok cerita yg buat otak kita berfikir...dan cool jer(cakap senanglah aku nie)..kalau tak larat kemas rumah..hari ahad panggil bibik buat..take care ye dik!!!

deeya_shouranlee said...

semoga sehat selalu..(,")

atie aizam said...

@TLLS: thanks yer dear.. :)

atie aizam said...

@ASSOYFINGER67: thanks yer bro assoy..

atie aizam said...

@deeya_shouranlee: thanks dear..

The Sharkox said...

Skag dah ok ke lum???

Iklan