Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Friday, October 8, 2010

Tukar Laptop Lagi..

Dari Dell Vostro 1200 ke Dell Inspiron with Intel Core i3 processor

gambar dari encek google

As salam,

Orang kata kalau berniaga kek, kenyanglah kita makan kek.. kalau berniaga lauk pauk pun sama.. tapi macam aku.. lain pulak ceritanye.. oleh kerana hubby wat bisnes computer maka aku selalu ler bertukar2 lappy.. pantang ada lappy yang murah customer tolak, hubby sambar.. "untuk mama gak" kata hubby.. aku sengih jer :) .. lappy aku yang sebelum tu terpaksa cari puan baru ler hikhik.. kalau ikutkan sebenarnya leceh.. nak kene transfer data ler.. install itu ini ler.. mcm2 la kene buat.. tambah lak kat umah pakai wireless, setiap akaun lak tu kene setting balik..

Kali ni aku berpeluang guna Dell Inspiron with Intel Core i3 chip .. rege kat pasaran masih 2000 plus plus.. hubby dapat murah masa lepak2 kat LowYat aritu.. harga berapa yang hubby dapat biar lah rahsia hehe.. ni bukan lappy baru.. ni lappy 2nd hand.. tapi masih baru sebab ownernye jaga giler.. macam keter pulak ekk.. lagi pun masih under warranty tu.. budak tu jual pun sebab terdesak nak guna duit.. lappy ni bukan barang panas.. gambar dia, file2 dia langsung dia tak delete.. terdesak sgt la tu..

Hubby tanye dia kenapa nak jual? Dak tu cakap sebab dia nak bayar yuran semester ni.. Loan Mara tak masuk lagi.. semester depan baru masuk.. so bila loan masuk sem depan dia beli lain arr.. sian kat dak tu.. so hubby offer dia tinggi sikit dari harga tokey kedai kat lowyat tu offer.. giler arr tokey kat lowyat tu.. tak patut letak rege camtu.. tengok barang la.. lappy cantik.. rege kat pasaran masih tinggi.. depan tokey kedai tu jugak hubby offer budak.. terkulat2 tokey tu.. alih2 tokey tu kata dia follow harga sama cam hubby offer.. dak tu dah tak berminat ngan offer dari tokey tu terus deal ngan hubby.. gitu lah citernye tentang lappy baru aku ni..

11 comments:

Ellen said...

wah untungnya dapat lappy gitu ngan harga baru..dulu guna model pa?nak jual ker..hhee

atie said...

@Ellen hikhik.. dulu pakai dell vostro 1200 yang 12" tu.. dell tu dah jual lar ellen semalam dengan harga RM1100.. dell tu cantik lagi.. spec tinggi.. offer kat kwn2 husben jer..

amira said...

huuhu.. kak pun jaga la elok2... sy nak tibai laptop yg saya pakai ni 5 tahun cukup la kot.. klu boleh tahan.. pakia je lagi,. nak beli lain sian kat ayah mak.. huhu

atie said...

@amira waaah.. leh ke tahan sampai 5 tahun? biasa 3 tahun dah buat hal dah..

♥ suE said...

jap nak tanye, yang laptop baru tue bape lame leh pakai...huhu~

kak, sila add sue yee...untuk meramaikan follower...tggu laa dh ade berukband nanti, wa jd blogger tegar lak... ;)

diana said...

laptop ni blh tahan 3 tahun je ke??
sekejap nye..

kakngah said...

sian pulak kat budak tu....
:(

candilier said...

ermm hai,u beli bape ek..coz i pon nk jual laptop i..dell inspiron, processor i3...baru 6 bln gune coz nk pkai duit sgt3 ni...if u segan PM me please so le la i markup harge kt market..bln 4 aritu i beli rm2400 online kat web site dell..

atie aizam said...

@candilier i dah tanye hubby i.. dia kata skrg ni lambakan laptop 2nd kat lowyat sbbkan harga jatuh.. kalo model i3 ni hubby amik RM1050 now..

candilier said...

ooo gitu eh...so means hubby u beli kat bdk tu rm1050 la? ermm tu la nk pkai duit sgt2 ni haishh...u de x mmbr2 yg nak beli??

atie aizam said...

@candilier kalau u betul nak jual.. u leh contact my husband.. 0123636531 saiful

Iklan