Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Thursday, March 15, 2012

Check List Barang Baby Kali ke-2

Hari ni dah 27 minggu 3 hari.. dah hampir 7 bulan usia kandungan aku.. sejak aku wat check list yang memula aritu kat SINI, tiap-tiap bulan aku beli barang2 baby sikit2.. dan target aku bila usia baby2 ku dah 7 bulan ke atas, keperluan baby2ku dah siap sedia.. (yang mana patut jer).. pengalaman lepas bersalin di usia kandungan 7 bulan lebih @31 minggu buatkan aku belajar untuk bersiap sedia lebih awal..

Jom check apa lagi yang lom ada..

Barang Baby
  • Baju Baby
  1. Newborn = 2 pasang + 2 pasang
  2. Newborn 0 - 3 mth = 2 pasang + 2 pasang
  3. Baju 0 - 6 mth = 2 pasang
  4. Baju 3 - 6 mth = 2 pasang + 2 pasang
  • Stoking & Sarung Tangan Baby - 8 set + Stoking Bayi 2 pasang
  • Barut Baby - 10 helai
  • Kain Bedung - guna napkin
  • Napkin kain - 10 helai
  • Diapers - belum beli
  • Towel Baby - belum beli
  • Katil Baby + Net Nyamuk - guna abg achap punya..
  • Tilam Katil - belum beli (yang lama dah rosak)
  • Pelapik Getah - dah~ 1 pcs
  • Botol Susu - dah~ 2 bottle (Mam Anti-Colic)
  • Berus Pencuci Botol - dah ada
  • Minyak Telon/Yuyi - dah~ minyak yuyi
  • Bedak Baby - dah JJ
  • Set Mandian Bayi - belum beli
  • Wet Tissue - dah~
  • Set Tilam Baby - belum beli
  • Puting - belum beli
  • Besin Mandi - guna kakak mira punya
  • Nappy Cream - belum beli
  • Buaian + Kain Buai - guna abg achap punya (gilir2 hihi)
  • Bakul Simpan Baju - dah~

Inilah sebahagian yang dah beli..

alhamdulillah~


Barang Mama
  • Kain Batik - dah tambah 2 helai
  • Tuala - dah ada
  • Stokin - guna abah punya :)
  • Breast Pump - pinjam adik punya dulu hihi
  • Botol (utk simpan susu) - belum beli
  • Disposable panties - senang bila dok hosital - belum beli
  • Set Berpantang - belum beli
  • Maternity Pad - belum beli


buku penting..

jangan lupa bawa masa hari nak bersalin tu tau .. :)

3 comments:

Cik Sara said...

wahhh... bersiap macam-macam dah..
semoga baby n mamanya sihat!...

atie aizam said...

@Cik Sara: alhamdulillah beli sikit2.. tq mendoakan kami :)

munna said...

wah!.. wah!...seronoknya.... aktiviti ni plg munna suka masa pregnant..beli sikit2 lama dah tak muat bakul baby tu

Iklan