Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Sunday, March 18, 2012

Cup Cake Coklat Kukus

Badan letih tapi semangat nak buat kek makin menjadi2 pulak lately ni.. aduhai.. kenapa ekk.. kadang-kadang tidor tak lena sebab teringatkan kek tu kek ni, kueh tu kueh ni.. semua nak buat..

Malam ni tiba-tiba excited sangat nak buat cup cake coklat.. bila teringat bahan2 semua ada, laju jer capai penyukat, sukat bahan2 yang nak guna.. tup tup dah nak mengukus dah.. tapi leceh juga kalau pengukus kecik ni.. xleh kukus banyak2.. untuk habiskan adunan tadi aku kena menunggu.. dapatlah dalam 30 biji cupcake medium.. ni 1st time aku buat cup cake.. group memula tadi macam x penuh jer.. so aku tambah lagi sukatan setiap cup.. kukusan ke-3 baru ok rasanye.. xpelah.. budak baru belajar memanglah macamtu kan "learned from experience" tak gitu?? hihi..

1st group.. cam cup cake baget jer hihi..


2nd group.. malu2 nak menggunung..


3rd group.. ok tak? hihi
kalau ikutkan mana satu paras yang ok ekk..
sape tau suggest tau.. tq tq :D

ok.. cake dah siap.. esok baru wat coklat ganache.. huhu.. sabar yer anak2ku.. dalam x bagi tu, 3 ketul dah kena sambar dek si kakak.. geram tengok cup kaler2 tu agaknye hihi.. ada yang nak resepi? klik SINI ek.. selamat mencuba :D

5 comments:

Nor Zilla said...

ni nak satu je boleh..satu jer..please.hehehe

Hamidah Burham said...

cantik naik kek ni. tak pecah pun atas dia.

Ziela Hamid said...

as salam....cantik je kek nie naik...nk tnya..yg no 3 tu, paras adunan smpai takat mana yea?

Mommy said...

@Ziela Hamid

yang ke3 tu.. 3/4 paras cup tu..

yg ke2 .. lebih sikit dari paras setengah adunan..

yg 1st tu.. separuh adunan

hihi..

Mimie Chickey said...

Sis jual ke., bpe hrge 1cup.ni cupmsize ape ye...

Iklan