Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, March 6, 2012

Percubaan Pertama My LOLLICHOC & OREO TRUFFLE

Semangat berkobar nak belajar wat lollichoc ni..
so far aku belajar sendiri ikut2 cara dalam Youtube..
alhamdulillah.. menjadi jugak walaupun tak sesempurna hasil tangan si pakar..
tapi aku percaya "practice make perfect" kan hihi..
more practice more perfect..
so wahai anak2 aku, jangan makan cokelat banyak2 tau..
nanti gem.. :)

Meh la tengok hasil percubaan aku..

ok tak? ;)

kalau sape2 yang teringin nak buat lollichoc tapi tak tau nak beli acuan kat mana..
meh singgah kat blog ni.. kat sini ada jual mould lollichoc..
Kedai Lollichoc

oh ya.. aku bukan setakat try buat lollichoc jer tapi tengoklah..
My Oreo Truffle
kata anak bujang aku "nanti besday acap, mama buat cokelat bulat ni banyak2 tau"
hihi.. dah ada peminat.. :) insyallah sayang.. boleh saje..

6 comments:

Azura @ cik buaya said...

sedapnye :D nk satu leh

atie aizam said...

@Azura: hihi.. mai ler.. :)

shark said...

wah kak atie..time2 peknen pun buzy cube2 bende baru eh..:)rajin sungguh..:)

- GC - said...

apa ingredient dia kak? tengok macam menarik je

atie aizam said...

@shark: tu la pasal.. rajin bebenor la pulak nak mencuba tu ni masa peknen nih.. bosan dok umah xde watpe kot hihi

atie aizam said...

@GC: cokelat jer.. xde campo apa pun.. senang sgt ler nak buat.. ni pun blajar dri youtube.. truffle tu campo ngan cream cheese n biskut oreo.. sat jer done :)

Iklan