Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, March 21, 2012

Kena Cucuk Ubat Kuatkan Paru-paru Baby-babyku... Sakit Gile!!!!!

Siapa pernah rasa kena cucuk kat bontot / punggung untuk masukkan ubat kuatkan paru-paru baby? macamana rasa? aduhaiiiii... serius aku tak pernah rasa sakit macam tu bila kena cucuk sebelum ni... lemah habis kaki-kaki aku lepas kena cucuk.. memula aku ingat, aku jer yang ngada2 tak tahan kena inject tu.. tapi rupanya ramai gak kawan2 dalam fb yang pernah alami kesakitan yang sama macam aku.. yang sampai menangis pun ada.. aduhaiii... kata nurse sorang tu "cucuk ni memang sakit sikit.. akan dikenang sampai bila2 ar" sob sob sob.. memang akan di kenang pun :) ...

Tadi dah lalui sekali masa lepas wat detail scan kat MFM MHKL dan esok kena lagi sekali sebab kena cucuk 2 dos 'dexa' tu.. uwaaaaa... kalau tak mau boleh tak doktor?????? tapi.. aku pujuk hati ini... sambil usap perut aku "demi kalian sayang, mama sanggup hadapi sekali lagi.." uwaaaaaa.....

inilah cecair untuk suntikan 2nd dos esok..

6 comments:

ytekecik said...

uik memang sakit..IbuAF pun penah kena..mse tu peknen yang ke dua..dlm 8bulan Adik Firas tak sabar nak keluar agaknyer..tp doc tak kasi bersalin dulu..coz paru² dia tak kuat lg..kne duk kat host 4 ari kne ejet kat pungung ... sangat sakit..tp dlm hati berdoa byk² agar adik firas sihat.. Alhamdulillah sekarang adik firas dah 7bulan..dah merangkak pun..

Ibu mana yang tak sayang anak kan......

atie aizam said...

@ytekecik: sya juga ada pengalaman lahirkan bayi awal sebelum ni tapi masa tu tengah sakit.. cucuk pun tak rasa apa.. masa tu yg penting baby dan sya selamat jer.. tapi kali ni doktor wat persediaan awal sebab kemungkinan besar sya akan bersalin awal dlm 34w mcmtu sbb baby twins..

Alhamdulillah dah besar dah Firas yer.. yg penting Firas sihatkan.. sya harap twins ni pun sama sihat hendaknya macam kakak dia sebelum ni, skrg dah 5 tahun.. alhamdulillah

Azlin Zain said...

Salam,
sy bru lps kn cucuk dexa 3 hari lps. Ank 1st dlu kna jg. Kbetulan kalini twin pregnancy lgla kna cucuk. Mmg sakit. Tp dh berlalu dh.. rasa berakar je sakitnye.
salam perknalan dr sy Azlin.

Mommy said...

Wsalam Azlin.. salam perkenalan juga.. tahniah awak.. bakal dapat twins.. tu lah.. kenangan kene cucuk dexa hihi.. demi anak dlm kandungan tetap tabah..

Noreha Mahat said...

Salam.memang sangat sakit.sy baru kene cucuk.adohai..ingtkn sakit biasa2 je..rupenye...Allah.kebas punggung..huhu.moga saya dan baby sihat hendaknya..

Atie Aizam said...

@Noreha Mahat: kan.. tapi sebagai ibu kita harungi jugak..demi baby dlm perut tu.. moga sis dan baby sihat hendakNya..

Iklan