Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, May 31, 2011

Elektrik Naik RM2.23kWj

Kerajaan umumkan tarif elektrik yang baru yang berkuatkuasa ESOK 1 JUN 2011.. dalam bahasa mudahnya..

Bagi PENGGUNA DOMESTIK (rumah ler)

Siapa guna elektrik kurang RM20 sebulan = PERCUMA hingga 31 DECEMBER

Siapa guna kurang dari RM77 sebulan = TIDAK ALAMI SEBARANG KENAIKAN

Siapa guna lebih dari RM77 sebulan = Naik sehingga RM30.30

Bagi PENGGUNA KOMERSIAL

Bagi peruncit, pekedai dan pengusaha restoran kecil yang guna tak lebih 200kWj sebulan= kenaikan MAKSIMUM RM4.60 sebulan

Aduhhh.. terpaksalah aku kurangkan guna aircond kat umah.. padahal guna time nak zzz jer.. sbb sebulan bil biasanya antara RM140 -RM180.. pasni mahu cecah RM200++.. gile gile!! lampu kat dapur terpaksa On sepanjang malam sebab kalau gelap penyamun suka.. xkan nak guna pelita kot..

Tapi yang komersial nih.. aku yakin lepas ni harga barang makanan kat kedai2 sure akan naik.. haritu gula naik, ada peniaga kata xpelah, untung sikit2.. tapi skrg elektrik pun naik apa cerr... yang berdaftar niaga kat kedai oklah naik RM4.60 sebulan tapi macamana dengan makcik2 yang niaga kat tepi2 jalan.. kat gerai2 kecik.. semua kerja2 memasak dibuat kat rumah.. kita tunggu jer lah harga nasi lemak terkini di pasaran lusa yer..

Nampaknya lepas ni jarang2 ler aku makan kat luar @ tapau huhu :D

4 comments:

- GC - said...

sy tinggal berdua je dgn suami, tp bil letrik lebih dr 20. kalo kurang, seronok lah kan, free jer.

dak eina said...

semua nak naik.. gaji pekerja liat je nak naik..huhu eina lak emo walaupon tak keje. haha

munna said...

asyik naik je...ntah bila nak turun agaknya

caliph shuriken said...

smakin serabot, huh...

latest en3: persidangan blogger sedunia

Iklan