Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Thursday, June 2, 2011

Shopping Raya 2011 Part 1

Sesungguhnya aku sangat bersyukur kepada Allah SWT dengan rezeki yang telah diberikan oleh-Nya untuk kami sekeluarga nikmati.. Alhamdulillah..

Happy nya aku semalam dapat shopping sepuashati aku.. shopping baju raya untuk anak2 ngan husben dulu.. aku punye kemudian pun xpe.. Alhamdulillah.. thanks yer abg.. muah muah muaaah!!! hihihi..

Oleh kerana semangat shopping aku sangat kuat semalam, maka sikit pun aku tak rasa penat masa dok ke hulu kehilir cari barang.. kalau tak, adeeehhh nak tercabut rasanya kaki aku nih.. bermula perjalanan "outing' aku ngan husben seawal pukul 10.00 pagi.. memula aku merempit jer ngan husben.. destinasi pertama: bank untuk lunaskan hutang aku huhu.. alhamdulillah settle.. pastu terus ke UTM pi hantar buku yang aku pinjam.. then bayar denda RM7 sebab lewat hantar untuk 5 buah buku hahaha.. biasa lah kalau dah meminjam, tak reti nak pulangkan cepat :p.. pastu kami terus merempit ke Imbi.. amik LCD 19" customer punye.. hahaha bawak naik motor tuh.. jenuh aku peluk LCD tu.. cettt!! xpe2.. rezeki tu :D.. then aku advise husben aku better gi amik keter pastu leh bawak anak2 gi shopping terus.. cadangan bernas lagi geliga dari seorang isteri hahaha!!! alhamdulillah cadangan disambut baik oleh sang suami yang tahu isterinya sedang berkobar2 nak shopping.. almaklumlah wit banjer raya dah diberi huhu..

Lepas amik anak2, destinasi shopping pertama huhu: SemuaHouse.. xde yang menarik lah.. kami terus ke Kamdar.. sambar Jeans 4 helai kat sinun.. pastu kami terus ke Sogo.. berjam2lah lamanya aku kat situ.. husben ngan anak2 aku hantar kat tingkat 6.. FoodCourt ok.. sebelum dorang kacau aku kan kan.. so pi lah makan hihihi.. tau jerlah org lelaki nih huhu.. tapi husben aku mood shopping TERBAEKK semalam.. thanks yer dear.. :)

Ramai kawan2 aku terkejut sebab aku dah shopping raya hahaha!! tapi percaya lah.. shopping 2 bulan sebelum raya adalah waktu yang paling sesuai sebenarnya bagi yang ada anak2 nih.. barang2 semua stock baru, nak size apa? jangan risau, semua ada.. nak kaler ape? semua ada.. pendek cerita, aku dah takpayah ke tempat lain semata2 sebab masalah size, macam selalu tu.. hehehe.. walau bagaimana pun aku takde lah shopping sakan.. lagi pun aku dah tak guna kredit kad kan kan... NO MORE CREDIT CARD ok!! haha.. serik beb!!

Note: lagi satu perangai aku, aku suka shopping time org kerja (weekday).. xde la sesak.. sanggup amik cuti tu.. janji aku tenang bershopping.. ;-)

21 comments:

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

salam dear.. akak baru last week shopping raya at sogo .. bestkan shopping time ni??.. takde la mcm ulat org.. akak lg suke shopping raya awal sbb time puasa penat la.. hihi .. lgpun bulan puasa kita boleh tumpu lebih pd ibadat.. betul tak??

caliph shuriken said...

awal ar kak atie shopping.. sy all out keje 2 bulan ni b4 ramadhan mjelma ^^

latest en3: persidangan blogger sedunia

saharinasaharudin said...

bestnyee.dah shopping raya.rezeki itu indah,rite? :)

Nieda said...

Memang sekarang masa sesuai bershopping raya. Byk Outlet dah buat sale besar2an. 80% lagi. Mana nak dapat.
Dah rembat jeans CJ 2 lai utk anak lelaki.

Pn. Zana said...

best tuh dh soping awal. :) sy pun suke soping time weekdays. tak ramai org. tapi anak duk nusery la.lebih selamat kan. kecik lagi pun. :)

Just said...

salam... wow!! dah shopping raya??!! tak leh jadi ni.. kiter pun nakkkkk... ;p

munna said...

MMG MUDAH KLU PREPARE AWAL2..KLU LAST MINUTE MESTI BEREBUT DGN ORG LAIN.... MUNNA PUN SUKA AMBIL CUTI DAH SHOPPING TIME ORG BEKERJA..SENANG...

Rai said...

mak saya pun jenis shopping raya awal2..baju2 dia hadiahkan utk anak2 dah hantar ke tailor dari bulan lepas lagi..supaya nanti nak dekat raya takdela kalut..

- GC - said...

wah.. semangat gila shpping baju raya.. tapi shpping skrg lg bagus kan, tak pyh sesak2 nnti

atie aizam said...

@Lana: wsalam kak.. ya betul tu kak.. sangat sangat selesa kan kak.. alhamdulillah :)

atie aizam said...

@caliph: ada rezeki awal, tu yang cepat2 gi shopping.. selalu sgt size seluar or baju anak2 takde.. wahh workerholic ke? jaga kesihatan tu juga yer..

atie aizam said...

@saharina: betul tu rin.. sgt indah.. alhamdulillah

atie aizam said...

@Nieda: nieda pun dah shopping gak yer.. best kan hihi..

atie aizam said...

@Pn.Zana: sama lah kita.. shopping time org bekerja.. x perlu nak berebut2.. tenang jer kan.. klau shopping sya jarang bawak anak2.. ni sbb husben ada sekali.. klau x mmg tak merasa lah dorang nak ikut.. susah nak kawal..

atie aizam said...

@Just: wsalam.. :) cepat2 shopping awak.. nanti mcm kite skrg dah lega.. dah xyah risau size anak2 hihi..

atie aizam said...

@munna:eh eh.. kita pun sama kan.. shopping hari org keje.. x serabut kepala.. :).. nak byr xyah nak q pjg2 dah..

atie aizam said...

@Rai: nak jadi cam mak rai gak lah ni.. merancang shopping sebelum mall sesak ngan manusia hehe.. tempah awal2 sebab takut nanti tailor dah xnak :)

atie aizam said...

@-GC-: mmg gile punye semangat hahaha!!!

Cik Mai said...

saya pon nk soping gak lew...nk bli bj anak...baju mak lmbat pon xper..huhuuu

atie aizam said...

@Cik Mai: yg penting baju anak2 dulu kan.. kdg2 kaler yg kita berkenan habis.. klau shopping awal, semua ada hihi..

Fesyen Glamor said...

hey..yg semua yang belum shopping lagi, tengok la koleksi ‘tudung’ kami yang unik. Tak payah keluar rumah susah suasah, boleh shopping dari rumah! Untuk gambar-gambar koleksi kami, sila rujuk kepada blog dan Facebook Page kami.

www.fesyenglamor.blogspot.com

http://www.facebook.com/pages/Fesyen-Glamor/207733175936601

Iklan