Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Sunday, October 30, 2011

2nd Day @Ward 15 HKL

Sebenarnya hari ni ari kedua aku stay kat ward ni.. semalam anak2 aku datang melawat tapi hari ni tak.. anak aku si mira tu tak sihat balik.. xpelah.. asben aku ada.. temankan aku.. bosan ko dok sini..

rutin pagi aku dah tertambah.. seawal pukul 6.00 pagi selain dari nurse ambik tekanan darah, jari aku kena cucuk.. alhamdulillah bacaan menurun 4.7.. so cucuk yang kedua pukul 10 pagi, 2 jam lepas minum pagi.. malangnya aku terlupa.. siap makan epal hijau lagi.. uwaaaa.. bacaan gula aku meningkat.. 8.7 ko.. gile tinggi.. dah la pastu Dr. wat rondaan.. dia kata continue monitor.. uwaaa bila aku boleh keluar nih.. tu lah aku.. cuai sangat..

makan tengahari macam biasa menu yang sukar untuk dijelaskan masakannnya hihi.. telan aje.. pastu kol 2.30 petang, 2jam lepas makan, jari aku kena cucuk lagi.. lunyai jari aku berlobang2.. kali ni bacaan kembali normal 6.1.. fuhhhh lega... aku harap lepas2 ni kandungan gula kembali ok.. aku takmo makan ubat lagi.. dah banyak ubat aku makan.. sian anak aku dalam kandungan ni.. kompius mana satu vitamin untuk dia hihihihi...

cuaca dalam hospital ni kalau tak hujan mak aiii.. panehhh.. nasib la ada kipas giant khas ditujukan untuk aku.. orang sebelah aku kesian terpaksa pindah kalo dorang sejuk.. aku kalau tak berkipas alamatnya berpinar la kepala aku fenin.. terima kasih yer aunty sebab memahami aku..

kipas pujaan hatiku

sekarang dah kol 5.22 petang.. sat lagi dalam kol 5.30 makanan malam sampai.. pastu malam kebulur lar hahaha.. apa daaa.. dah la aku ni kuat makan.. xpe2.. tahan tahan.. nanti aku keluar aku nak makan malam macam biasa.. tapi dalam jagaan lah kan kan.. ayat takbleh blar :D.. jom makan.. :)

7 comments:

- GC - said...

lama tak datang blog akak. akak pregnant baby kembar eh? tahniah2. sekarang dh berapa bulan? hara cpt2 kuar wad. mmg bosan gila kan dok kt wad.

atie aizam said...

@-GC-: tkasih GC.. skrg baru 2 bulan.. alhamdulillah dah discharge lewt ptg tdi..

Kazman & Sue said...

sabar je la yee... masa kandungkan adam pun kena macam tu jugak...kandungan gula dalam darah tinggi... bila nak cek darah siap tak serapan dulu tu... takut bacaan tinggi...heeee3x

kakyong said...

atie masuk wad ke.. maaf la lama x jengah sini..

pregnant juga yer.. Tahniah, Masya Allah... semoga cepat sembuh.. lepas ni harus berhati2 dgn pengambilan makan.. & semoga baby sihat spjg 9 bulan.. :)

munna said...

keep strong atie....

mAsHiMaRo said...

semoga cepat sihat.insyaallah ada masa boleh la saya jenguk akak kat hkl nanti:)

deno said...

semoga cepat sihat, jangan lupa makan ubat dan juga jangan lupa berpantang ek.... selamat hari raya aidil adha... :)

Iklan