Jom tengok apa ada..

Iklan

Monday, November 5, 2012

Semakan Keputusan UPSR 2012 secara ONLINE @ SMS

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh diambil di sekolah masing-masing pada hari yang telah ditetapkan. bagi kemudahan calon dan keluarga, semakan juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online 

Cara Semak Keputusan UPSR Secara Online

Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR . Kini anda boleh membuat semakan secara online. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Caranya seperti berikut:
1. Sila ke laman web SAPS  atau klik banner di bawah ini..

     
2. Lihat menu pilihan disebelah kiri dalam laman web SAPS (seperti paparan dibawah ini). Klik menu SEMAKAN IBUBAPA yang berwarna hijau dibahagian bawah sekali.

3. Akan tertera paparan yang perlu diisi seperti dibawah ini.

  • Isikan No. Kad Pengenalan atau Sijil Lahir anak anda.
  • Klik pilihan SEKOLAH RENDAH.
  • Pilih TAHUN persekolahan : 2012
  • Klik Semak Laporan (disebelah No KP/Sijil Lahir)
dan anda juga boleh semak Keputusan UPSR 2012 dengan kiriman SMS. Caranya seperti berikut:

Cara Semak Keputusan UPSR Secara SMS
  1. Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888
  2. Contoh: UPSR BC001A789 hantar ke 15888
    Tahniah atas keputusan yang diperolehi!!!

    1 comment:

    Hjh Noralenna Abbas said...

    Kecewa.Dua-dua sistem tidak di kemaskini.

    Rakan Blogger

    Dapur Blogger

    Belajar Buat Kek

    • Laksa Kedah Special - Ini pun recipe kena cepat2 uploadkan sebab dah tayang kat instagram...hehehe...waduh ..siapa suruh tayang cepat2 ..kan dah kena upload kat blog cepat2 ju...
      10 hours ago
    • PULUT KUNING - As-Salam semua. Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni. Rasa mcm sayang gitu kalau nk ditinggalkan begitu saja ataupun ditutup terus. Maklumlah, dunia sib...
      5 months ago