Jom tengok apa ada..

Iklan

Monday, November 5, 2012

Semakan Keputusan UPSR 2012 secara ONLINE @ SMS

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh diambil di sekolah masing-masing pada hari yang telah ditetapkan. bagi kemudahan calon dan keluarga, semakan juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online 

Cara Semak Keputusan UPSR Secara Online

Semak Online Keputusan Peperiksaan UPSR . Kini anda boleh membuat semakan secara online. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak mereka. Caranya seperti berikut:
1. Sila ke laman web SAPS  atau klik banner di bawah ini..

     
2. Lihat menu pilihan disebelah kiri dalam laman web SAPS (seperti paparan dibawah ini). Klik menu SEMAKAN IBUBAPA yang berwarna hijau dibahagian bawah sekali.

3. Akan tertera paparan yang perlu diisi seperti dibawah ini.

  • Isikan No. Kad Pengenalan atau Sijil Lahir anak anda.
  • Klik pilihan SEKOLAH RENDAH.
  • Pilih TAHUN persekolahan : 2012
  • Klik Semak Laporan (disebelah No KP/Sijil Lahir)
dan anda juga boleh semak Keputusan UPSR 2012 dengan kiriman SMS. Caranya seperti berikut:

Cara Semak Keputusan UPSR Secara SMS
  1. Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888
  2. Contoh: UPSR BC001A789 hantar ke 15888
    Tahniah atas keputusan yang diperolehi!!!

    1 comment:

    Hjh Noralenna Abbas said...

    Kecewa.Dua-dua sistem tidak di kemaskini.

    Rakan Blogger

    • Raya ke-3 - Hari ni aku n ipar buat mi kari.. biasanya hari raya ke3 umah mertua ku akan diserbu oleh anak cucu saudara mak.. so sediakan apa yg patut dulu.. rendang d...
      1 day ago
    • sofa koyak - salam all :) dah lama x blog rupanya.. puasa pun dah masuk hari ke 26 dah..4 hari lagi mau raya..hehe :) selamat hari raya semua..maaf zahir dan batin.. semo...
      1 week ago
    • Conversation #6 - *Abah: Nah Nis, tengok ape abah dapat ni, nah lah tengok dalam kotak ni..* *Anis: (aku pun buka) Perrgggghhh bahhh!! Handphone baharu! Mane dapat?* *Abah: ...
      1 month ago

    Dapur Blogger

    Belajar Buat Kek

    • Rendang Kering Kupang - Lauk ni kita masak sebelum Ramadan..beli kupang fresh kita rebus dan ambil isinya...buat rendang kering..recipe asal gunakan ayam, kita tukar main ingred...
      1 week ago
    • PULUT KUNING - As-Salam semua. Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni. Rasa mcm sayang gitu kalau nk ditinggalkan begitu saja ataupun ditutup terus. Maklumlah, dunia sib...
      1 month ago