Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, May 2, 2012

Hari ke-3 Admit

Ni no ni no ni no... cuak gila aku dok lam ambulance jumaat lepas.. aku pernah gak dok lam ambulance sebelum ni tapi masa tu ambulance yang aku naik tak berbunyi.. rasa cam naik van biasa jer lah.. tapi jumaat lepas aku merasa pengalaman lain.. zap zup zap zup jer ambulance tu mencelah.. x sampai 5 minit aku dah sampai kat HKL.. laju gile.. ni semua sebab BP aku lah.. naik sampai 170/120 .. tapi aku ok jer.. aku dah cakap kat doktor aku nak gi HKL ngan asben aku tapi doktor tak bagi.. dia kata.. "tak boleh.. kita dah call ambulance.. takut awak kejang nanti" bunyi cam serius jer.. tapi masa tu aku ok.. pening pun tak.. hurmm..

Sampai HKL aku terus dapat rawatan.. tak citer banyak.. terus setting aku masuk wad jer.. adoiii.. aku minta nak duduk kat bilik yang kongsi 4 orang tu tapi doktor tak bagi.. dia kata kat situ tak nampak aku.. susah nak pantau aku..alahai.. nak tak nak terpaksa ke wad aritulah.. wad 1A.. wad tu memang untuk observation pun..

Aku admit dalam pukul 6 petang.. dok tor yang bertugas malam tu Dr Yoon..

"rasa macam pernah tengok awaklah" kata doktor..

aku ngan asben senyum jer..

"iyerlah.. saya rasa memang pernah tengok awak" kata doktor lagi sambil belek2 fail aku.. pastu doktor tambah lagi..

"aritu awak duduk kat katil no.3 kan.. masuk sebab high bp kan"

kuat betul memori doktor tu.. aku sengih jer.. aku cakap kat doktor, betullah tu.. aku penah masuk sini 2 minggu lepas hihi.. suka dia bila tekaan dia tepat..

aku suka doktor tu punye keje.. cucuk jarum pun tak rasa sakit.. tangan doktor tu lembut sangat.. sejuk jer.. lepas tu sister pulak.. sister yang bertugas malam tu pun sama..

" u pernah masuk sini kan" .. sister meneka..

"yer sister".. aku terus iyerkan aje..

" tu lah.. i macam penah tengok u" kata sister tu sambil senyum..

ngeh ngeh ngeh.. begitulah keadaannya bila kita selalu kuar masuk wad hihi.. awal2 dulu situasi ni berlaku kat wad O&G wad 15.. kali ni kat wad bersalin pulak.. 


3 comments:

Rai said...

selamat bersalin..semoga semuanya dipermudahkan..

eLL said...

masih dalam wad ker? baby suruh ibu dia rehat2 tu. saya 2 kali naik ambulance ada bunyi nenoneno..huhuhu..siap ada bunyi dong dong ketepi ketepi beri laluan..hahahaha macam PM tu..apa2 pun semoga atie & baby2 sihat2 sentiasa..

Izan Ishak said...

izan doakan kak atie cepat2 sihat sampai masa melahirkan nnti ye...

*izan takde pengalaman naik ambulance nenoneno tu... cuma bila tgk ambulance teringat arwah FIL...

Iklan