Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, May 22, 2012

Menu Semasa Berpantang

7 hari dok kat wad lepas bersalin, nak makan makanan pantang betul2 memang takdelah kan.. mana yang boleh makan, aku makan macam ayam walaupun org kata lepas operate xleh makan ayam.. tapi kalau x makan aku nak makan ape lak kan hihi.. sesekali kalau sempat, asben aku masakkanlah ikan tenggiri goreng atau ikan selar goreng bubuh lada hitam bawa gi hospital untuk aku makan..

Tapi lepas jer aku dibenarkan balik ke rumah.. menu aku dah bertukar der.. almaklumlah ibu mentuaku yang menjaga makan minum aku.. pastinya semuanya terbaik.. jom layan menu berpantang aku untuk minggu ni...

 ikan tenggiri & ikan haruan goreng

 sayur sawi batang besar tumis bawang putih

hirisan halia goreng minyak zaiton & serbuk lada hitam

haaa.. amacam.. sedap tak? kalau aku makan biasanya CLEAR ar hihi.. 
tq mak.. tq coz menjaga makan minum aku masa aku dalam pantang ni..

8 comments:

.: iEyLa :. said...

waahhh..still nampak sedap kak.. :)

Rai said...

yang hirisan halia goreng tu macam ngeri je..mesti berangin je makan kan..ikan goreng tu mesti sedap!

selamat berpantang..

Zuraini said...

time pantang semua nampak sedap kan..

Kak Imun said...

Alhamdulillah, dah selamat atie bersalin. Terlambat kak tahu, jarang online...:D Tahniah dan selamat berpantang ya. untung ada mak yg menjaga.....:)

su_aliza said...

sedap tu. liza makan makin berselera masa dalam pantang...hehehe...hirisan halia tu bila halus2 cam tu pun jadi sedap sangat bila campur dgn hirisan bawang nipis2 gak...sekali makan clear...

Arman Zafri said...

halia goreng? sedap ke, tak pedas ke...

inazamri said...

bestnya lauk pantang dia.rasanya kalau akak diet dgn lauk2 pantang camni sure berat akak cepat turun.skrg ni payah tul nk turun berat hihi

armouris said...

terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Iklan