Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, July 12, 2011

Sate Minang a.k.a Sate Padang


Ada orang panggil Sate Minang.. ada sesetengah pulak panggil Sate Padang.. sate ni yang bestnya kuah dia.. fuhhhhhh!! sodappp!!.. kalau kita kat Malaysia ni biasa dengan kuah kacangnya tapi kuah sate ni lain.. nak cerita banyak susah nak bagi gambaran.. kena cari dan makan.. tapi aku nak bagitau awal2 lah.. kuah satay ni pedas sikit.. almaklumlah makanan minang memang terkenal dengan pedas dia.. tapi sekali cuba, pasti teringat2 arr..

Sate Minang ni memang makanan kegemaran aku sekeluarga.. almaklumlah aku ni berdarah minang.. bila dah kahwin husben pun suka.. now anak2 pun suka jugak.. yang kelakarnya anak aku yang umur 4 tahun si mira, terkial2 makan sate ni sebab pedas tapi tetap nak habiskan jugak..

Tadi kami dinner dengan sate minang ni lah.. tu yang jadi stori the mori tu hihi~ kat KL nih sate minang yang sedap bagi aku sekeluarga ada 2 tempat.. kat Kedai Makan Cahaya Baru dan kat Restaurant Rose.. tempat lain yang jual sate minang ni aku rasa 'kureeeng' arr rasa dia.. tapi 2 tempat ni memang tip top.. nak cari 2/2 kedai tu senang jer.. 2/2 di jalan yang sama.. kat Jln Raja Alang.. tapi yang terbaekk bagi aku adalah sate minang @ Cahaya Baru.. FUHHH!!!

3 comments:

miszTERRA_SF_ said...

cam bez jep.. kita ni mmg ske mkn ske try tmbah2 yg pedas.. akak, bg la drection lbey cket cnne nk g retoran 2 yea.. pleasssee

atie aizam said...

@miszTERRA_SF: cuba lah.. :D.. boleh2x xde masalah.. nanti akak letakkan mapnya sekali.. senang jerk nak cari..

AliaJustea said...

adess.. kecur air liur ni haaa..

Iklan