Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Friday, April 22, 2011

Poco-Poco Halal di Negeri-negeri Lain!!!??


Astagfirullahalazim.. geleng kepala aku kejap.. apa nak jadi dengan ulama-ulama Malaysia ni??!! haritu Ulama Perak HARAM kan poco-poco atas sebab-sebab yang telah dinyatakan.. alih2 Majlis Fatwa KEBANGSAAN menyatakan bahawa Poco-poco BOLEH pulak atas sebab-sebab tertentu jugak.. mana satu ni? sesuatu yang Halal dan Haram mana boleh buat main-main.. kenapa pulak Halal untuk negeri2 lainnya.. kenapa jadi macam ni??!! KLIK SINI kenapa Perak Haramkan Poco-poco..

Cuba korang baca ayat2 yang last tu.. " Negeri-negeri lain tiada permintaan untuk mengkaji tarian itu sebab itu tiada fatwa mengenainya dibuat" .. habis laaa..

10 comments:

ozzy said...

Assalam...

Susahnya kita nak bersatu pendapat... sana kata halal sini kata haram... hmmm ntah apa-apalah ulama skrg ni.

atie aizam said...

@ozzy: waalaikumussalam.. sya pun tak paham.. rasa malu pulak dgn kaum lain..

Wanzi said...

poco-poco ni kalau lulus pun saya tak setuju sebab tak berapa minat dgn tarian.... bagi yg minat tak boleh buat apalah.....

zmah said...

Banyak lagi cara lain yang HALAL.

munna said...

pening juga klu macam ni Atie... nasib baik munna mmg tak pernah pun berpoco poco

atie aizam said...

@zmah: betul tu..


@munna: ntah la munna.. nasib munna tak suka poco-poco hehe.. cam atie gak lah.. penah nak belajar tapi bila dgr mcm2 pasal poco2 terus stop hehe..

Rahimah Hedlund Sazali said...

ish3...ape laa nak jadi kan...tp setahu sy,benda2 yg berkaitan agama ni mengikut undang2 mmg ikut setiap negeri..bkn secara bersekutu..mcm contoh sebahagian kecil hukuman Hudud dilaksanakan di Kelantan,tp tak di negeri lain..

atie aizam said...

@Rahimah: mengenakan hukuman hudud atau tak bagi sya mmg la depa boleh ikut negeri wlpun pada hakikatnya kita semua tahu boleh atau takk.. tpi bila bab menyatakan sesuatu itu haram di sini tpi halal di sana.. tu yg sya rasa mcm ada yg tak kena..

moga kekalutan ini dapat dirungkaikan oleh pihak2 ulama dalam bentuk yang mudah difahami..

atie aizam said...

@wanzi: bgi sya klau rasa was was tu, elok lah dielakkan.. :)

anis aniesa said...

mcm2 dunia sekarang..=(

Iklan