Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, September 21, 2011

Jangan tengok cerita HANTU BONCENG kalau..

Baru jer nak share URL download cerita Hantu Bonceng..
now aku cancell kan niat tu..
masa aku merantau dalam cerita dan berita dalam dunia maya ni..
aku ter tersentap dengan satu artikel
yang berjudul "Hentikan tayangan filem Hantu Bonceng"

Menurut Nasrudin Hassan, filem tersebut mengandungi babak yang JELAS menghina Rasulullah..

Babak tu berlaku ketika Zizan (watak utama) berada di atas katil wad hospital..
Zizan menyebut dialog "asyhadu anna Muhammadar... syaitan" (aku naik saksi bahawa Muhammad itu syaitan).

Jika mahu ditayangkan juga ujarnya, sekurang-kurang babak mengucap syahadah secara salah itu mesti di potong untuk tayangan berikutnya.

"Menyebut perkataan "Muhammadar Syaithan" yang bermaksud Muhammad adalah syaithan dalam sebutan syahadah yang dijenakakan adalah haram dan boleh memesongkan aqidah.

Adoiiii..
takkan Zizan saje2 wat camtu??!!
takkan Ahmad Idham tak sensitif dengan dialog tersebut?!!!

Ya Allah, bila baca dan fahami balik maksud dialog tersebut.. takutnya.. :(( .. xleh bayangkan kalo budak2 ajuk balik dialog2 Zizan sekadar untuk hiburan mereka macam dalam citer KL Gangster tu..

Baca SINI untuk cerita lebih lanjut..

6 comments:

kakyong said...

silap interpretasi tu..

masa dia mengucap tu.. dia ternampak hantu.. tu yg dia sebut syaitan..

rasanya ramai yg menafsir dari segi dialog jer.. tp tak tengok aksi scene tu betui2...

my 2 cents jer..

atie aizam said...

@kakyong: kalo yang pandai berfikir.. oklah kak.. tapi camner kalo anak2 ikut dialog tu.. cam cerita2 sebelum ni.. tu yg dorang takut tu..

munna said...

munna tak tgk lagi citer ni.... teringin juga nak tgk sebab katanya kutipan berjuta2

atie aizam said...

@munna: skrg dah leh download.. ada urlnye.. kalau munna nak sya leh bagi.. :)

ASSOYFINGER67 said...

apapun nada mempermainkan tu ada...elploitasi kalimah..apapun bab 2 macam nie patut dihindarkan

atie aizam said...

@Assoyfinger67: harap jadi pengajaran buat kita dan mereka yang lain kan..

Iklan