Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Sunday, April 18, 2010

Raikan Besday Mira @Lipur Lentang

Kepenatan dan kepuasan jelas terbayang kat wajah anak-anak aku, mira ngan achap.. puas dorang main air.. berjam berendam.. Hari ni aku bawak anak2 aku mandi kat Lipur Lentang lagi.. kali ni ntah kali yang keberapa aku pun tak pasti.. lupa nak kira hikhikhik!! Tapi hari ni special sikit.. hari ni kami semua sambut besday mira.. sambut besday kat sungai.. abg achap pun tak penah rasa camtu.. nasib abang achap tak jeles :))) .. pada mula nya aku plan nak gi Desa Water Park, atas beberapa sebab aku batalkan niat tu.. insyallah 2/3 minggu lagi aku nak bawak anak-anak aku ke sana..

Menu untuk piknik? hurmmm..awal-awal lagi aku dah siapkan perencah BBQ.. pastu aku masak kueteaw goreng.. adik aku Yen sediakan nasi lemak berlaukkan telur mata kerbau.. macam selalu :) Kami ke sana 3 kereta.. tapi aku gerak lewat sikit coz pegi amik kek dulu kat Secret Recipe Sogo.. pastu berpusing-pusing cari arang nak wat BBQ.. adik aku la lupa nak beli tadi.. dari satu kedai ke satu kedai akhirnya jumpa gak kedai yang ada arang tu.. pastu aku ngan hubby terus gerak ke sana..

Loor.. anak-anak aku takmo makan lagi.. sian dorang tunggu kek.. tunggu aku sampai sejam lambat.. so dengan segera acara tiupan lilin dimulakan.. :)) suka tak terkata si mira.. pastu apa lagi.. makan lerr..



Lepas makan aku bawak anak-anak aku mandi.. air sungai punye la sejuk.. tapi anak-anak aku memang terrer.. boleh berendam berjam2.. ishhh.. naik risau aku.. kalau si abg tu aku tak kisahla sangat.. tapi si mira tu.. sampai kene pikul bawak naik sebab nangis takmo naik.. ish 3x..


2 comments:

Ummi Fitrah said...

bestnya, idea yang bagus sambut birthday kat tempat perkelahan camni

atie said...

itu la... suka tengok budak2 hepi.. selalu buat kat umah, bosan jugak kan :)

Iklan