Jom tengok apa ada..

Iklan

Monday, September 17, 2012

Bayaran Masuk ke LEGOLAND

Sekarang ni semua orang bercakap tentang Legoland.. almaklumlah baru dirasmikan semalam kan kan.. tapi saya nak bagitau siang2 lah kan.. bagi yang poket tak mewah sangat macam saya ni hihi kalau nak ke sana, baik plan dulu betul2.. bukan apa.. serba serbi di sana adalah MAHAL.. biasa lah tu kan.. kalau nak beli tiket pun ada cara nak dapat tiket murah sikit berbanding beli kat kaunter kat sane nun.. caranya dengan beli secara ONLINE..

Tiket dewasa kalau beli baru RM105 berbanding harga kat sana RM140.. beza banyakkan.. haaa.. tu pasallah kena plan betul2 dulu k..jom kita check harga tiket Legoland Malaysia..

Tiket (1Hari)                          Harga Kaunter                           Harga Online
Dewasa (12-59)                       RM  140                                      RM 105
Kanak2 (3-11)                          RM 110                                      RM  75
Warga Emas (60+)                   RM  110                                     RM   75

Kalau macam saya.. anak ada 4 org.. yang twin tu sahihlah FREE kan hihi... sebab bawah umuq.. 2 lagi tu sorang 12 tahun, sorang lagi 5 tahun.. pastu saya ngan asben.. jom kita check berapa kosnye..

Dewasa 3 x   RM 105
Kanak2    x    RM  75
Total:             RM 390




oh yer.. kanak2 umur 12 tahun di kira harga DEWASA ok.. hihi.. adehh.. anakandaku asyraaf dah dewasa rupanya hihihi..tapikan.. jimat banyak kalau beli ANNUAL PASS/PASS TAHUNAN -sah 1 tahun dari tarikh beli.. hari2 pun boleh pegi Legoland.. harga macam beli 2x ke sana padahal UNLIMITED.. kalau yang berjiran dengan Legoland ok kot hihi..

Tu belum masuk lagi penginapan.. hurmmm.. makan lagi.. kurang2nya kalau nak holiday ke sana kena ado RM1k.. baru selesa berholiday kan kan..

Pada mereka yang dah ke sana.. mesti 1 pengalaman indah kan.. Legoland Malaysia tuuu.. jom layan gambar yang kawan saya snap kat sana..

LEGOLAND MALAYSIA

opening semalam..

ramainye..

mahkamah kat dataran merdeka

 tengok org dlm tu.. dah macam GIANT jer hihi

  macam pameran jer kan kan

oh yer kata kawan saya, kalau adult yang sukakan cabaran xbrapa best.rides dia semua biasa je... tp kalau bawak kids mmg syurga la bagi diorang.. so dont expect yang lebih2 k hihi.. ada banyak lagi gambar2 yang menarik.. nanti berjela pulak entry ni hihi.. oklah.. selamat berjimba yer..


9 comments:

shameel Iskandar said...

Salam Atie.
Macam best, Insha-Allah ada masa nak juga ke sana

inazamri said...

mungkin tahun2 depan la kalau nak kesana

cik chinta said...

agk mhal. kn kumpol det ni klo nk g

atie aizam said...

@shameel: wsalam.. tu ar.. sya pun camtu juga.. pjg umo insyallah tahun dpn kot.. tunggu twin besar skit..

atie aizam said...

@inazamri: samalah kita :)

Alin Marlini said...

Anak Alin dah berkira2 nak kesana raya aji ni kak...tp tulah..ongkosnya lumayan sangat...kena kumpullagi...

HanaNabihah said...

Wah. Teringin nak pegi. Masa kecik2 dulu main lego. Sekarang betul2 besar punya lego ada kat Malaysia.

anak johor said...

aku beli yang tahunan utk 2 dewasa-2 kanak2...tapi beli ikut line tikus lah..murah..dewasa rm160 seorang dan kanak2 rm110 seorang utk setahun...kalau nak dapatkan harga tikit tahunan yg murah,aku cadangkan bertanya secara senyap2 kat bebudak yg kerja kat situ,mereka memang ada koata utk free,tapi kita kenalah beli kat mereka,mcm yg aku buat nih....jarak dari rumah cuma 30 minit,jadi setiap minggu bawa anak2 ke sinilah...

sweet nisa said...

u all can get legoland tickets for just RM70 for child @ adult one-day pass.Ramai dah beli ngan kami. Boleh la tengok harga tiket murah ni dekat facebook page :

http://www.facebook.com/pages/Legoland-Tickets-Special-Promotion/406125792799253

thanks!

Rakan Blogger

Dapur Blogger

Belajar Buat Kek

  • Nasi Minyak Arab & Ayam Bakar - Assalam, Nasi Minyak Arab ni kita masak just seminggu selepas kita masak Nasi Ayam Hadramaut ...disebabkan suka dengan rasa nasi2 arab ni itu yang buat an...
    14 hours ago
  • PULUT KUNING - As-Salam semua. Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni. Rasa mcm sayang gitu kalau nk ditinggalkan begitu saja ataupun ditutup terus. Maklumlah, dunia sib...
    3 months ago