Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Saturday, September 13, 2014

Diet Atkins: Sebulan telah berlalu 92.6kg

Sape kata Diet Atkins tu bukan diet extreme angkat kaki!! hahaha.. memula aku cuba gak ikut.. tapi malangnya aku tak mampu.. tak mampu tidak mengambil karbo kurang dari 20g sehari.. tapi aku tetap happy.. sejak 18hb aritu aku berjaya tidak menjamah nasi harianku.. makan pagiku.. bihun goreng.. tengahari dan malam, aku makan sup/ telur/ ikan ikut teringin dek tekak.. walapun beratku turun sedikit tapi alhamdulillah aku nampak penurunannya kat mesin penimbang huhuuhu.. aku ada mesin penimbang ko hahaha.. macam benda pelik lak kan.. mungkin tak pelik kat korang.. tapi pelik kat aku huhu.. dah nak masuk 40 kot.. sejak kawin.. mana ada mesin penimbang kat rumah aku ni hehe..

Memula berat aku aritu 96.7 kg.. opssss.. malu ii... hari ni berat aku 92.6kg.. ada bezak tak? ada beza kan hihi.. berapa lama tu?? kira ar sendiri.. dari 18hb ogos sampai harini 13hb sept.. kira nak dekat sebulan la camtu kan.. ok kot bagi aku turun dalam 4kg.. klau 5 bulan kekal camtu.. dapat turun 20kg kan .. wahhhhh.. berangan!!!! hahahahha.. xpe2.. yakin boleh!!!

Arghhhh.. kadang2 tension gak tengok mesin penimbang ni.. kejap naik kejap turun.. ada ke org timbang hari2 ek hahahaha... ada ada ada... aku lah orang tu... punyalah excited..

Tapi kan.. adik aku kt kedah tu tak tau yang aku dah start diet.. saje nak kasi kezutan.. dia nak balik raya haji ni.. 5 okt.. ada dalam lebih kurang 25 hari lagi.. kena kekalkan diet.. buat macam biasa.. makan apa nak makan kecuali nasi, mee dan kueteaw.. ala banyak lagi yang boleh dimakan.. macam tak caye je kan...

Workout? senaman? hehehe.. aku buat gak yang ni.. 2 hari sekali.. kenapa tak hari2? uwaaaa aku tak larat deeerrr.. ok kot 2 hari sekali... nanti aku nak beli tempat sit up.. nak kasi kuyus kat peyut hahaha.. lemak dah bermaharajalela kat peyut aku ni hah.. segan dohh!!.. abistu selama ni tak segan ke? segan gak.. tapi wat donno je.. huwawawawa..!!!

Mesti ramai nak tau.. menu aku kan.. ada ke orang nak tau? hahahhaha...!!! alaaa.. aku malas la nak ambik gambar bagai.. biasa aku makan ikan singgang, telur dadar, telur rebus dan apa saje lauk pauk yang ada depan mata.. opss... laki aku masak kadang2.. so santap aje la.. tu la yg dikatakan lauk pauk depan mata.. kalau tak.. kene masak dulu ler ikut tekak ni nak makan apa.. kalau gi kedai aku makan western food macam lamb chop ke.. steak ke.. chicken grill ke.. tetap dengan sos yang melimpah ruah hahahaha...!!! org yang betul2 amalkan diet atkins ni mana leh makan sos bertepung camtu.. kene kira karbo kot.. kan aku kata.. aku tak mampu nak extreme camtu.. tapi diet atkins ni juga lah panduan aku sekarang ni.. cuma cuma tak follow 100%..

oklah.. setakat ni je citer pasal diet aku untuk sebulan ni.. tunggu bulan depan pulak.. nanti aku update berat current aku masa tu..OMG!!! tak sabarnya.. hehehe..

4 comments:

Cik Balqis said...

sy buat jgk. tp sejak xsihat nie kne ambil karbo plak. 1st buat dulu dlm 8kg turun. kawan sy buat 100% atkins da lost 20kg. mula2 80kg n now dan 56kg. quite impressive tp kne disiplin kuat je..hehe :D

Mrs Little Voice said...

Sayapun takleh follow diet tu trs jd gastrik..huhuhu

Yus Atie Aizam said...

@Cik Balqis : takpelah.. kesihatan utamakan dulu.. karbo boleh ambik.. cuma kene sukatlah kan.. macam Kelvin tu cakap hihi..tapi betul.. yg 100% follow mmg boleh turun gile2.. tapi bagi sy,.. macam menyiksa jiwa pulak.. hehe..

Yus Atie Aizam said...

@Mrs Little Voice : tak semua org sama kemampuannya.. sy pun mmg tak mampu camtu.. mmg la kita boleh makan macam2.. telur, ayam, bla bla bla.. tapi lemah rasa badan ni.. lagi pun sy kene hati2 gak.. takut hypo.. kencing manis tu xde tapi border line.. kene jaga2.. so jom kita diet cara kita hihi..

Iklan