Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, January 25, 2012

Scan Baby Lagi..

Seawal kol 8.10 pagi aku dah sampai MHKL.. appoitnment aku kol 8.30 pagi so aku ingat aku leh lah jadi orang yang ke 2 ke.. 3 ke kan.. rupa2nya dah ramai yang menunggu hihi.. tpi oklah kan.. aku yang ke-5.. 1st tunggu aritu aku rasa macam lama sangat.. hampir 2 jam kot.. tapi hari dalam sejam nama aku dah dipanggil.. Puan yus.....ati.. hihi.. alhamdulillah.. lgi pun aku rasa ngantuk sangat coz semalamnya aku tido sejam dua jer gara2 aku kena selsema teruk.. nak makan ubat selsema yang ada kat rumah ni rasa takut pulak.. takut ubat tu x sesuai utk org mengandung.. so terpaksalah aku tahan jer..

Doktor yang scan aku kali ni doktor lelaki.. Dr Vijaya nama dia.. sangat bagus.. sangat berhemah.. sangat menghormati, sangat prihatin dan sangat baik hihi.. dah bagus, aku katalah bagus kan kan kan.. alhamdulillah scan hari ni aku dah nampak susuk tubuh anak2 aku.. dan surprise!!! aku ngan asben dah tahu jantina kedua2nya.. sebelum diberitahu,aku tak kisah.. lelaki ke perempuan ke aku terima dengan penuh kesyukuran dan kasih sayang.. doktor bagitau kedudukan baby sorang kepala kat bawah, dan sorang lagi kepala kat atas.. pastu doktor kata aku kemungkinan besar boleh bersalin normal.. happy aku dgr doktor cakap camtu.. tpi walau apa pun kena tunggu baby sampai 34 minggu nanti.. semoga segalanya dipermudahkan olehNya..insyallah..

Sebelum balik, aku cakap kat doktor yang aku nak ubat selsema.. asben aku pun sempat gak mencelah.. dia minta ubat jugak untuk dia.. aku ingatkan x dapat.. rupa2nya asben pun dapat ubat jugak.. sama macam aku punya cuma asben ada tambahan antibiotik.. tq tq doktor.. :)

Balik umah macam biasa.. singgah beli sarapan untuk anak2.. alhamdulillah hari ni aku sangat happy.. :D

Doa bagi mendapatkan zuriat yang cemerlang..

"Rabbi habli miladunka zuriatan tayiba, inaka sami u doa"
Ya Allah, kurnakanlah kami zuriat yang terbaik, sesungguhnya Kau mendengar doa kami.
Amin.

8 comments:

munna said...

ALHAMDULILLAH SEMUANYA OK YE.... MUNNA PULA YG TAK SABAR RASANYA

atie aizam said...

@munna: hihi.. sama lah.. doakan sya ekk.. tq

Belalang hijau Perisik said...

wah, atie pregnant baby kembar ye? tahniah! wife belalang pun dah masuk 4 bulan nih :)

atie aizam said...

@Belalang hijau Perisik: tq bell.. wah bell pun sama menanti org baru rupanya.. tahniah jugak buat bell dan isteri.. semoga semuanya selamat..amin

caliph shuriken said...

owh, bakal dpt twin.. congratz kak atie ^^

atie aizam said...

@caliph shuriken: tq caliph :)

Izan Ishak said...

tahniah kak atie... izan baru tau akak pregnant kembar ni! seronokkan bila scan dah nampak baby2 dlm tu. teringat plak masa izan peknen kembar dulu....

insyaAllah... sama2lah kita timang baby 2012 ye kak... akak due bila?

atie aizam said...

@Izan Ishak: izan pun?? hihi tahniah.. :) .. izan dah berapa bulan? akak due jun ni insyallah..

Iklan