Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, November 8, 2011

Aku Dah Discharge

Alhamdulillah aku dah discharge minggu lepas setelah 4 hari dok kat ward.. lambat update kat blog sebab kesihatan aku takde lah sesihat sepenuhnya macam biasa.. tapi sejak aku menjadi pemakan mthyldopa untuk darah tinggi ni, kadang2 aku ok.. kalo lambat makan ubat aku macam melayang jer.. sejak dok ward aku dah macam nurse jer.. makan bertime.. makan ubat bertime.. makan apa, jenis apa semua aku jaga.. kelakar pun ada hihi..

Raya ahad lepas, juadah raya macam biasa.. tapi kali ni bukan aku yang masak.. aku tak larat.. kesihatan tak mengizinkan.. adik aku, asben dia ngan mak ayah yang masak.. ada rendang ayam, rendang kerang, ketupat, nasi impit, sup tulang dan beehun sup (sup ayam).. bak kata penuh lah meja hidangan tu ngan sajian.. pastu adik aku tambah pulak hidangan dengan KFC dan kek.. sempena sambutan 1st anniversary dorang.. penuh penuh.. penuh meja!! feberet aku ketupat pulut ayah masak aku cubit jer bagi hilang rasa teringin.. tak berani aku nak makan banyak2.. adik2 aku usik macam2.. sedap lah.. lemak lah.. tapi aku masih kuat untuk tidak meratah sepuashati hidangan depan aku tu.. aku makan ala kadar jer..

ubat aku

Alhamdulillah saat mencabar aku tentang makanan dah pun berlalu.. hari ni aku masih dengan rutin aku.. makan ubat ikut aturan.. xde lah susah sangat :)

8 comments:

- GC - said...

be strong ya kak. jgn lupa makan ubat.

atie aizam said...

@-GC-: insyallah GC.. tkasih yer

Farihah Ahmad said...

semangat kak! wish u a speedy recovery ;)

munna said...

alhamdulillah.... kenalah jaga makan ye atie... bestnya bila dgr atie preggy anak kembar...

shark said...

harap kak atie semakin sehat,jg baby elok2,take agood care akak :)

Mia Liana said...

semoga cepat sembuh!

kakyong said...

kena gigih lah atie, demi kesihatan diri & baby juga kan... take care ya..

Kak Imun said...

Semoga cepat2 sembuh, atie......:)

Iklan