Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Wednesday, December 2, 2015

CHECK IN HOSPITAL BALING

Telah ku duga.. Silap haribulan aku mesti kene check in kat hospital satg.. Ni semua gara2 ubat darah tinggi aku.. Memula dokt kat wad HKL masa aku bersalin haritu bgi aku ubat Labatolol .. Ok dah.. BP cantik dah.. Bila kene review ngan doktor kat KIA Sentul, dokt tukar ubat pulak.. Perindopril 4mg 1/2 bji sehari.. 2 minggu test.. Pun OK cuma ada masa tinggi sikit.. Pastu aku balik baling habiskan pantang kat sini.. So bp review dgn dokt sini.. Dokt decide tambah ubat lama aku.. Nephidefine 3x sehari.. Ok xpe.. Aku follow je wlpun hati aku cakap nanti ada yg tak kene..

Esoknya aku start makan Perindopril 4mg & Nifedipine 10mg 3x sehari .. 2 jam lps mkn, aku sakit kepala.. Sampai ke ptg.. Nurse ada dtg check bp aku.. Agak tinggi .. Dgn simptom sakit kepala aku tu, aku dinasihatkan ke hospital utk rawatan lanjut.. Hurmm.. Ni la hasilnya.. Check in mlm smlm kol 12 pgi bersama Zara Aisyah atas permintaan aku sbb Zara menyusu badan.. Harap esok leh kuar la hendakNya..

2 comments:

Aliyyah Aziz said...

Assalamualaikum. Semoga cepat sembuh ye dan diberi kesihatan baik berterusan.

Atie Aizam said...

@Aliyyah Aziz: waalaikumussalam.. amiin.. tkasih atas doanya.. Salam perkenalan ye sis..

Iklan