Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Friday, November 6, 2015

PERBEZAAN WAD KELAS 2 DAN KELAS 3 DI HOSPITAL BERSALIN KUALA LUMPUR

Sebelum ni puas aku Google.. Nak tahu apa bezanya antara wad kelas 2 dgn wad kelas 3 HKL tu.. Tapi x jumpa.. Meh aku nak share pengalaman aku.. Aku selalu stay kat wad kelas 3 je.. Tapi bersalin kali ni aku saje nak rasa wad kelas 2.. Nak gi wad kelas 1 cam membazir je bayar mahal2...sbb aku bukannya ada GL.. semua bayar sendiri.. 

Jom kita tengok bezanya.. 

1. Susun atur
Lebih kurang sama je dgn wad kelas 3.. Cuma kat wad kelas 2 , satu area ada 4 katil je & bertirai/langsir.. Wad kelas 3 share 6 katil.. open gitu..


2. Aircond
Wad 2 @ 3 xde aircond ye.. Cuma xde la panas n sesak sgt kat wad kelas 2 ni..maybe byk ruang kot.. Wad 3 tu sesak n membahang.. TAPIII..tak lama lagi full ekon kot kat bangunan baru naik tu.. so dah takde lah istilah panas bagai dah.. time tu aku dtg melawat cucu je la kot wakakaka..

3. Bilik air
Sebiji!! Hehehe.. Kot la wad kelas 2 bilik air dia besar sikit ke.. Sama je.. Ruang jamban pun sempit.. Ada pulak letak baldi..nak masuk jenuh kuruskan perut yg membesar tu.. Keadaan paip pun sama..semput!! 

4. Perhatian & Bantuan Nurse
Kat wad kelas 2 mmg Tip top!! Semua terjaga.. Baby pun dijaga sama.. Bila baby nangis sebab ibu xde susu, nurse akan ambik baby bgi top up susu lain dulu.. Dlm waktu yg sama kita ajar baby isap susu badan bagi susu keluar.. Kelas 3.. sebelum ni mereka kbykkan bz.. semua kita kene buat sendiri.. Tapi x tau lah skrg ni.. Hampir 4 tahun berlalu.. Maybe byk perubahan penambahbaikan berlaku kot.. 

5. Harga
Bab ni byk dibincangkan oleh ramai blogger.. Cer Google.. Malas pulak nak citer pjg2 bab ni sbb ramai dah tulis.. Cuma sini aku kongsikan bil aku kat sana OK.. 

Aku check in 29hb.. Check out 2hb.. 5hari...
Deposit Kelas 2 rm350
Bil Penuh Ibu :
Bil Baby : 
JUMLAH SEMUA SEKALI:
6. Kepuasan
Aku bagi 7 bintang dari 10 bintang2 berkedipan hihi.. 

3 comments:

mama sara nur said...

assalam Atie

tahniah ye atas kelahiran ank ke4 yg comel
alhamdulillah
akak pun ank ke 3 lahir di HKL,8 tahun lalu. merasa jg pengalamn di wad hkl sehari semalam. he hee masa tu wad akak kat bawah tak silap.
masa ank sulong dan kedua spital swasta duduk bilik sorang2 tak best bg akak la
berbanding kat hkl berpeluang ada teman berbual dan tgk bby kawan2 bila ramai2
bezanya ada aircond sejuk dan layanan nurse bg akak sama masa kat swasta atau hkl mungkin rezeki alhamdulillah. apapun skrg tgk dah berubah hkl kan, cantik dah

Atie Aizam said...

@mama sara nur: terima kasih kak.. klau ikut kan wad 3 pun ok kak.. semua bergantung pada nurse dalam wad tu.. dulu rezeki sy dapat nurse yg sgt bgz.. tapi sy penah juga masuk wad kelas 3 yang super tip top juga layanan mereka.. wad 1A .. memang terbaik.. kat wad kelas 3 leh sembang2 sambil baring2 je hehe.. :D

Sweetie said...

Sekarang ni layanan nurse dah ok... baik-baik semuanya... tapi doctor pulak yang kekadang buat 'haru'.

Iklan