Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Tuesday, February 19, 2013

Alkisah Diriku Dan Pap Smear

Huhuhu.. alkisahnya gini.. haritu saya ada appointment wat pap smear kat klinik kesihatan sini.. temujanjinya kol 9.30 pagi tapi oleh kerana hujan turun mencurah2, saya pun lambat lah sampai.. sya jalan kaki jer sebab twins takde org jaga huhu.. lenguh jugak lah kaki.. kalau ngadu kat asben sure nanti dia cakap "alaaa kalau gi sogo tu berjalan 2,3 jam tak kisah pun" huhu.. sungguh sinis kata2 yang selalu keluar itu.. nasib akak tak sentap dik.. ok berbalik cerita tadi.. kol 10.06 pagi saya pun sampai.. ambik nombor, dan terus ke bilik 8.. kene interbiu dulu dgn nurse.. alaa interbiu biasa jer.. nurse nak tulis info2 diri dalam kad kuning tu.. pastu terus ke bilik no.3.. x sampai 5 minit.. no saya di panggil.. fuhhhhh fuhh berdebar gak ni.. almaklumlah 1st time..

Masuk jer bilik no.3 .. nurse suh tanggalkan seluar.. pastu longgarkan bra.. pastu letak punggung kat atas tilam yg ada alas tu.. dalam hati nak tergelak dah.. apa kene mengena wat pap smear dengan longgarkan bra.. oh maybe nak kita selesa time baring tu kot.. adehhh.. letak punggung? hmmm nak kene meniarap ke? adoyaiiiii!! nak tanye segan.. tapi tanya gak.. kang tak pasal2 kene gelak kan.. malu sya woi..

"nurse nak meniarap ke?" pelan jer saya bertanya..
"kikikikiki" nurse tu gelak.. tanye pun dah kene gelak adehh.. sengih2 jer lah saya dibuatnye..
"ko baru 1st time ek nak wat pap smear., bukannya nak cucuk punggung dik oiii.. baring jer atas katil tu" adehhh sya pun gelak sama.. sebab dari tadi sya membayangkan macamanalah keadaannya wat papsmear dgn keadaan meniarap"..

Memula nurse cek breast rupanya.. patutlah dia suh longgarkan bra.. alamakkk!! ada bonjolan kecil la pulak kat sebelah kanan ni.. sob sob sob.. nurse terus panggil doktor nak sahkan.. merabalah dorang sesuka hatinya sebab kejap2 bonjolan tu lari2.. dalam hati cuak juga.. tapi doktor kata sgt kecil.. doktor suh wat rawatan susulan kat hkl.. nak pastikan betul2.. harap2 janganlah sesuatu yang merbahaya.. tak mampu sya nak menyebutnya... harapnya tidaklah kan..

Masa yg dinanti pun tiba.. aduhhh.. ni yang suspennya.. alatan yang digunakannya tu.. pjg semuanya.. dalam dok sembang tu.. nurse suh tarik nafas.. baru nak sedut dalam2 nurse kata "ok dah" dah? "yer dah" oh kejap jer.. tak rasa apa2 pun.. sikit pun tak sakit.. macamni tiap2 tahun buat pun boleh ler.. hehe.. lagi pun FREE jer hihi.. kat klinik swasta kawan kata kena cas RM70 .. appoitnment utk tahun dpn pun dia siap bagi.. mak aiii.. 2014 tu.. insyallah pjg umo sya buat lagi.. lepas wat pap smear nak jalan boleh ke? hehe.. ke ngengkang jalan balik nanti hahaha.. tak patut sya pikir camtu kan masa ondaway nak ke klinik tadi.. adehhhh.. sengih2 jer sya balik tadi.. xpe.. pengalaman baru kan..

So.. pada kawan2 yang belum buat pap smear, sya sarankan buatlah dgn segera.. takyah la dengar kawan2 kata sakit sikit ke apa ke.. tempuh jer ok.. memang tak sakit pun.. skrg tunggu result pulak.. 3 bulan baru result keluar.. amboiii lama nye proses hihi.. xpelah.. harap2 takde apa yang membimbangkan dgn result tu nanti..



6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dah buat :)

atie aizam said...

@Mrs.Eady: sya budak bar belajar hahaha.. hancurrr :)

NinaAz said...

Pap smear tu utk apa

diana said...

dah habis baca post ni pun saya dok terbayang lagi cemana la kalau buat papsmear kena meniarap..ehheheh..
kena menonggeng la nampaknye..hahaah

atie aizam said...

@NinaAz: utk periksa dlaman bahagian bawah kita ni sihat ke tidak.. ada penyakit ke tak.. mcmtulah lebih kurang hihi

atie aizam said...

@diana: hahahaha.. tau xpe.. adehh..

Iklan