Pages

Jom tengok apa ada..

Iklan

Friday, June 24, 2016

KEDAI BAHAN BUAT KEK & BISKUT

Hari ni makpah baik hati.. makpah pulak.. semalam mak jemah.. tapi sedap gak..makpah hihi.. makpah nak senaraikan kedai bahan buat kek & biskut sekitar KL ni.. nanti klau ada kawan2 kat luar sana nak alamat makpah.. ehh alamat makpah watpe ye dak hahaha.. alamat kedai kek.,. boleh la mai sini.. moh kita merempit wat biskut....

Kedai 2ply Selayang (bersebelahan NSK Selayang)
No tepon kedai: 03-6137 3711

Kedai Bagus
214 -215, Jalan Negara 2, Taman Melawati, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603 4161 3752
Fax: 603 4106 0688
Business Hours: 9:00a.m. - 7:00p.m. (Everyday & closed on selected public holidays)






Bake with Yen Chowkit
Korang boleh klik SINI.. makpah ada citer pasal kedai bake yen ni pjg lebor.. ada siap penunjuk arah lagi..


Lagi???? udah le tu.. ni pun jenuh nak cari.. hehe..
Nasihat sy.. buat list sebelum ke kedai2 ni.. biasanya biasanya poket anda pasti lebih ringan klau dah ke sini..










Thursday, June 23, 2016

BAKE WITH YEN CHOWKIT WAKTU OPERASI BULAN RAMADHAN 2016

Hahaha.. berjela tajuk.. meh mak jemah nak kongsi lagi info pasal kedai bahan buat kek biskut paling popular seantero Mesia hehehe.. ramai nak tau kan kan spjg ramadhan ni.. pukoi berapa operasinye.. ahad bukak ke? kan kan kan..

Bukan apa.. semua pakat tahun ni nak buat beskut raya sendiri.. nak jimat selagi boleh iye dak? malas nak sembang pasal ekonomi skrg ni tapi tulah,. dgn gst, dgn brg naik harga.. dgn bla bla bla bla.. sedaya upaya mak jemah dgn kwn2 mak jemah nak berjimat.. betoi tak? moh kita ..





ni beskut mak jemah baru buat.. paling senang abad ini.. no bake bake.. just cairkan coklat dah gaul.. kasi masuk cup & tabur hiasan..siappp.. pastu sile sorok sebalang utk raya.. klau tak, habis dingap oleh anak2 ikan kaloi..

ok.. ni waktu operasi BWY time posa ni ye.. yeh yeah yeah ahad bukak!! hehe.. selamat semua..




Wednesday, June 22, 2016

BAKE WITH YEN CHOW KIT CUTI NUZUL QURAN 2016

Salam Nuzul Quran.. Selamat bercuti kepada semua yang bercuti hari ni...

Meh mak jemah nak bagitau.. hari ni.. hari ni.. kedai kek bake yen ni bukak tau cam biasa.. so korang korang korang boleh la gi shopping barang wat kuih ni.. pi la kol 9 pagi.. dijangka kesesakkan akan berlaku hari ni.. nasib aku dah borong lagi semalam hehe.. selamat shopping!!


Sunday, June 19, 2016

BAKE WITH YEN CHOW KIT


Bagi pembuat kek & biskut BWY atau Bake with Yen ni bukanlah nama asing bagi mereka.. aku mula kenal kedai kek ni menerusi adik aku.. klau tak aku pun tak tau kat mana lokasinye.. agak susah nak cari bagi beginner macam aku.. dulu la... skrg aku boleh dijadikan kaunter pertanyaan lokasinye.. xde hal.. hehehe..

Bake with Yen ni ada banyak cawangan.. ni aku cerita BWY cawangan Chow kit tau.. jangan pulak korang ingat ni tunjuk arah cawangan puchong.. sampai 7 keturunan pun x akan jumpa hahahaha.. paling senang korang kene cari MYDIN CHOWKIT.. mydin chowkit ni depan shell .. senang je.. ok.. dah jumpa MYDIN?? dah?? ok dah.. yg naik keter, sila ambil lane paling kanan.. lps mydin dan ke dpn sikit ada traffic light.. masuk susur kanan tu.. pastu bawa pelan2 sikit.. tengok belah kanan, ada parking lot.. masuk susur ke kanan lps parking lot tu.. senang citer.. pi lah parking kat situ.. sbb nak cari parking free mmg berpeluh la korang tunggu.. ok.. dah parking? ok.. korang tengok bangunan yg nampak sisi je.. belah kiri korang klau korang keluar dari parking tadi.. bangunan tu lah ada BWY ni.. klau time ni korang jumpa yang tak sepatutnya.. abaikan lah ye.. yang bawa abg tu.. kepit kuat2 hahahaha.. karang ada yg tawar cik abg something hahahaha..

ehh dah jumpa ke? belum?? tak jumpa?? ishh kesiannya.. cer ringan sikit mulut tanya kat abg jaga parking tu.. kompom dia tau.. bagi yang dah jumpa tu.. sy ucapkan Selamat Bershopping!! jangan rambang mata tau.. :)

ehhh lupa pulak yang berjalan kaki atau naik motor.. maap ye.. ok.. korang dah jumpa MYDIN? dok depan mydin skrg kan? ok.. nampak tak lorong tepi mydin tu.. ok.. korang masuk lorong tu.. terus je sampai jumpa jalan utama.. x jauh pun.. seminit dua je naik motor.. bukan lorong belakang tau hehe.. dah jumpa? ok.. buka mata besar2.. tengok belah kiri bangunan depan ko tu.. ada tak tertulis nama kedai ni BAKE WITH YEN.. jumpa?? ok.. Selamat ye.. selamatkan duit anda hahahaha..

Dapur Blogger

Rakan Blogger