Iklan

Sunday, July 12, 2015

RANCANG PERJALANAN BALIK RAYA ANDA


Cuba tengok jadual kat atas ni..
maybe boleh digunakan bagi mengelakkan jem yg sgt2 time balik kampung nanti..
kalau kami.. menghala ke Alor Setar.. kene keluar dalam kol 6 pagi kot hehe.. lepas sahur terus keluar.. o o o o balik kampung.. o o o o balik kampung.. hati riang!!
berhati2 semua ye..

Saturday, July 11, 2015

DISKAUN TOL PLUS SEMPENA HARI RAYA AIDILFITRI 2015

Minggu ni, minggu akhir kita berpuasa.. tinggal 6 hari je lagi umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri.. tak sabar rasanya kan bagi yang merancang nak beraya di kampung tu.. berhati2 ye di jalan raya.. bila cakap balik kampung, pasti semua mengharapkan ada diskaun bagi bayaran TOL dan sebagainya..

Dan pada minggu lepas dah ada pengumuman dibuat tentang diskaun TOL .. ramai yang ingat diskaun potong direct dari bayaran sebenar.. tapi sebenarnya apa yang diberi adalah berbentuk REBAT sehingga 50% ikut hari2 yang ditetapkan.. REBAT diberi hanya kepada pengguna TOUCH & GO dan SMART TAG je ye..


Syarat rebat TOL PLUS RAYA 2015
1. Pengguna Touch & Go dan Smart Tag
2. Kenderaan Kelas 1 (Kereta)
3. Jarak perjalanan lebih 100km


Rebat 50%

13 & 23 Julai 2015 sahaja - ISNIN


Rebat 40%

14 & 22 Julai 2015 sahaja - SELASA


Rebat 30%

15 & 21 Julai 2015 sahaja - RABU


So.. jadilah pengguna Touch & Go hihi.. lagi satu.. 13hb tu Isnin.. kita raya Jumaat.. ada ke org start cuti raya isnin tu.. sekolah pun start cuti Rabu.. vongok betul!! hmm..

Monday, July 6, 2015

JPJ & Saman Raya

Tak lama lagi dah nak raya.. kejap je kan..So pada yg plan nak balik kampung atau berjalan2 tu.. selamat memandu.. berhati2 di jalan raya.. ikut undang2 jalanraya yg ditetapkan.. JPJ dah keluarkan amaran.. JPJ akan memantau 7 kesalahan semasa musim perayaan ni nanti.. jom tengok apa 7 kesalahan tu..







Rakan Blogger

Dapur Blogger