Jom tengok apa ada..

Iklan

Wednesday, November 5, 2014

Achap di Stars Archery Berjaya Times Square

Hari ni bawa anak sulungku.. achap dgn kawan2 dia.. zikri, akmal dan zul ke Times Square.. seronok juga tengok budak2 ni enjoy lepas exam.. alhamdulillah dorang ni semua anak2 yang baik.. yang mendengar kata ayah ibu.. alhamdulillah..

Sampai Times Square aku terus bawa dorang ke Stars Archery.. tempat memanah tu.. aku dah beli siap2 kupon games kat situ melalui groupon.com .. aku beli 186 arrow untuk  6 org player.. tapi anak aku berempat je tadi.. so banyak la dorang dapat memanah.. aku tengok je.. tukang ambik gambar.. tapi macam best jer.. maybe next time boleh cuba huhuuhu..

Dah selesai memanah.. budak2 tu semua nak pergi tengok movie.. aku ikutkan je.. dorang pilih nak tengok citer OUJIA .. citer omputeh.. hehe.. movie start kol 3 ptg.. skrg baru kol 2 ptg.. so apa lagi.. aku ajak pegi makan le.. mama acap belanja.. makan kat Chicken Rice Shop level 1.. makan sampai kenyang.. alhamdulillah.. dengan aku2 terjebak makan nasi.. aishh.. abis dietku untuk hari ni..

Kol 3 ptg, kitorang cepat2 masuk panggung.. movie dah nak start.. oklah citernya.. terkejut2 aku dibuatnya.. tapi taklah best sangat bagi aku.. dlm rate 5 star aku bagi 3 star je.. so so je citer dia.. nasib ada sound effect kat scene2 terkejut tu.. klau tak dah lama aku zzzzz agaknye hihi..

Pastu kitorang gerak balik.. semua kene balik awal.. cuma aku je melencong ke Sogo kejap.. cari barang.. dah settle aku pun balik terus..

Hari ni best.. dan happy.. :D alhamdulillah

Tuesday, November 4, 2014

Pelajar hilang di Air Terjun Sikayu sudah ditemui mati


Semoga arwah adik Ahmad Rafikin tenang di sana.. ku pohon padaMu Ya Allah, Kau berikanlah setinggi ketabahan dan kesabaran kepada kedua orang tuanya dalam menghadapi dugaan yang besar ini. Alfatihah.

Monday, September 29, 2014

Kisah sebenar lelaki dibaham harimau di Zoo Delhi



Kisah tragis seorang lelaki dibaham harimau putih depan pengunjung Zoo Delhi, selasa lalu telah menjadi viral di seluruh dunia. Berdasarkan keterangan saksi kejadian itu didakwa berlaku kerana besi pengadang terlalu rendah hingga mangsa yang tergelincir dengan mudah jatuh ke dalam kandang harimau. Bagaimana pun siasatan pihak zoo mendapati mangsa yang dikenal pasti sebagai pekerja kilang bernama Maqsood, 19, sebenarnya bertindak suka rela memanjat besi penghadang sebelum turun ke kawasan berumput yang memisahkan besi penghadang tersebut dengan kawasan kandang. Maqsood dikatakan mempunyai masalah mental dan datang ke zoo seorang diri pada hari kejadian selepas dimarahi ibunya kerana tidak pergi kerja.

Pengarah zoo Amitabh Agnihotri berkata, Maqsood kemudiannya memanjat dinding konkrit paras lutut lalu terjun ke kandang harimau yang terletak 18 kaki di bawahnya. Harimau putih berasa terancam dengan kehadirannya namun cuma merenung pada Maqsood yang melutut dan tersandar ketakutan di dinding selama 10 minit. Apabila orang ramai dan kaki tangan zoo cuba mengalihkan perhatian harimau dengan membaling batu dan kayu sambil berbuat bising, barulah haiwan itu menggigit leher Maqsood lalu menggonggongnya pergi dalam keadaan berlumuran darah.


Dalam pada itu pihak Zoo Delhi menyatakan harimau putih seberat 200kg yang membunuh mangsa kelihatan normal dan meneruskan rutin seperti biasa selepas kejadian. Difahamkan, pihak zoo tidak bercadang untuk mengeluarkan haiwan tersebut yang lahir dan dibesarkan di zoo berkenaan selama ini kerana ia dianggap jinak dan kejadian tempoh hari berlaku disebabkan reaksi normal harimau apabila kawasan diceroboh secara tiba-tiba. “Ia tidak menyerang dan hanya bertindak ganas selepas seseorang membaling batu ke badannya,” ujar juru cakap zoo.

Namun apa pun alasannya, pihak polis berkata zoo berkenaan akan tetap didakwa kerana cuai. Difahamkan enam tahun lalu seorang lelaki dilaporkan nyaris menjadi mangsa singa di zoo sama apabila terjatuh ke dalam kandang namun bernasib baik apabila tidak diapa-apakan haiwan tersebut.

Rakan Blogger

Dapur Blogger

Belajar Buat Kek

  • Chocolate Sourcream Cake - Assalam, cuti sekolah bulan December ni, tentu ramai teman2 yang dah pergi bercuti..diawal bulan atau diawal permulaan cuti sekolah dibulan November kemar...
    1 day ago
  • PULUT KUNING - As-Salam semua. Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni. Rasa mcm sayang gitu kalau nk ditinggalkan begitu saja ataupun ditutup terus. Maklumlah, dunia sib...
    6 months ago