Jom tengok apa ada..

Iklan

Tuesday, January 27, 2015

Air Asia Bikin Hati Ini Tak Keruan

Bila sebut kapal terbang.. rasa seram sejuk dah.. cuak, risau semua ada.. bercampur baur.. bukan tak percaya pada Qada dan Qadar tapi semula jadi nak risau.. Air Asia pulak tu.. adik tanya.. kalau MAS tak risau ek hihi.. eee.. risau gaaaaak..

Baru jap tadi msg asben.. dia kata baru nak fly.. uwaaa.. risaunya hati ni.. ingatkan dah sampai..

Ya Allah Kau lindungilah suami ku, dah perihalalah perjalanannya.. semoga selamat tiba di Miri dan seterusnya ke Brunei.. Amin.


Nasib ada adik kat sini.. takdelah boring sangat.. :)

Sunday, January 25, 2015

Dim Sum Halal kat China Treasures Sime Darby Convention Center KL

Hari yang ditunggu dah sampai.. hari ni aku nak jumpa adik2 Ittarian Lin ngan Fozol.. Lin dah set nak makan dim sum kat Sime Darby Convention Centre.. kol 11 pagi dorang dah datang ambik aku.. sampai sana.. ada sikit drama berlaku.. hehe.. meja FULL.. FULL ko!! lin dah serba salah.. Lin explain kat budak kaunter tu yang dia ada call tanya,.. dorang kata takyah booking.. just datang je.. tapi lain pulak jadinya.. bukan group aku je.. ada satu lagi group pun alami masalah yang sama.. tapi kami cakap yang kami nak tunggu kejap.. mana tau kot2 ada yang cancell ke kan.. alhamdulillah ada rezeki kami nak menikmati dim sum.. ada meja yg cancell.. so apa lagi.. makan je la..

 Menunggu.. masa ni la kami tunggu kot2 ada org cancell ke kan..

Menunggu lagi.. time ni fozol dah thick2 form order.. so menunggu makanan sampai je
 Hidangan pertama yang sampai.. cam sedap kan..

ni hidangan kedua.. 
dalam kami bz menikmati Dimsum ni.. datang lagi dan lagi yang kami order..
tadaaaaa...
Udahnya penuh meja..

Tengah rancak menikmati Dim Sum 

Anak2 Lin.. hihi x reti nak makan.. 
tapi balun je yg mana dorang rasa sedap..

Banyakkan... tapi habis korang tau tak.. macam tak caye je..
sampai tak lalu dah nak telan yang tinggal seketul dua tu.... 
baru berbaloi makan buffet kan kan hihi..

Apa2 pun ini lah pengalaman.. alhamdulillah.. pengalaman yang manis..
Tq lin, fozol, mya dan anak2 lin.. merialisasikan keteringinan nak kenal dan makan Dimsum..
Terbaekkkk!!

So, kalau ada yang mencari dim sum Halal, China Treasures would be the good places.. dan jangan lupa buat reservation tau.. nanti jadi macam kes kami.. tapi atleast kami dapat gak makan.. yang group satu lagi tu terpaksa balik atau cari makan kat tempat lain la nampaknya..

Tempat: Sime Darby Convention Centre
Dim Sum buffet hours: 11.30 am to 2.30 pm
Price: Adult RM59++ , RM29++ for child
So, if you're salivating for some good halal dim sum, China Treasures would be a good bet. Just don't forget that reservation! China Treasures Sime Darby Convention Centre Kuala Lumpur 1A, Jalan Bukit Kiara 1, 60000 Kuala Lumpur T: +603 2089 3788 E: chinatreasures.sdcc@simedarby.com W: http://www.simedarbyconvention.com/ Dim Sum buffet hours: 1130am - 230pm (come early and stuff yourself silly!) Price: RM50++ for adult, RM27++ for child

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win
So, if you're salivating for some good halal dim sum, China Treasures would be a good bet. Just don't forget that reservation! China Treasures Sime Darby Convention Centre Kuala Lumpur 1A, Jalan Bukit Kiara 1, 60000 Kuala Lumpur T: +603 2089 3788 E: chinatreasures.sdcc@simedarby.com W: http://www.simedarbyconvention.com/ Dim Sum buffet hours: 1130am - 230pm (come early and stuff yourself silly!) Price: RM50++ for adult, RM27++ for child

Copy and WIN : http://bit.ly/copy_win


Saturday, January 24, 2015

Zamani Jadi Begitu Kerana Siti Nurhaliza?

Saari dalam entri di Facebook menulis "Siti Nurhaliza tahu mengapa Zamani jadi macam itu."

Tindakan komposer terkenal pada era 90an, Saari Amri memuat naik status di laman sosial dipercayai mengaitkan Datuk Siti Nurhaliza yang tahu mengapa bekas vokalis kumpulan Slam, Zamani terjebak dengan penyalahgunaan dadah. Berikutan tindakan Saari itu mencetuskan tanda tanya di kalangan peminat. Saari dalam entri di Facebook menulis "Siti Nurhaliza tahu mengapa Zamani jadi macam itu."

Siti yang juga penyanyi lagu tema filem Suamiku Encik Perfect 10! bersama Cakra Khan kala dihubungi BH Online memilih pendekatan untuk tidak mengulas lanjut hal berkenaan. Ikuti penjelasan ringkas beliau..

"Saya minta maaf kerana tidak mahu memberi sebarang komen kepada status orang lain dan saya sendiri sifatkan ia tiada kena mengena dengan saya. Saya tidak mahu mencampuri urusan atau hal yang dicetuskan pihak lain," katanya.


Zamani kini ditahan reman atas kesalahan terbabit selepas ditahan awal pagi Rabu lalu.

Dulu Siti bercinta dengan Zamani ke.. tak tau pun hihi.. Barang yang lepas jangan dikenang.. kalau dikenang merana badan.. tengok.. mmg merana pun..


Rakan Blogger

Dapur Blogger