Pages

Jom tengok apa ada..

Tetamu Terhormat.. TQ!

Search This Blog

Thursday, December 31, 2009

Selamat Tinggal 2009

Hari ni merupakan hari terakhir dalam kalendar tahun 2009.. terlalu banyak kisah suka dan duka aku dalam tahun ni.. terlalu banyak..kenangan yang boleh buat aku senyum, ketawa dan ada juga kenangan yang boleh mengundang air mata bila aku terkenangkan kembali.. walaubagaimana pun aku bersyukur sebab dapat menempuh dugaan hidup dan meneruskan kehidupan hingga hari ini.. dan esok merupakan hari baru buat aku.. ada azam yang tersimpan di sudut hati aku.. aku berazam menjadi isteri yang lebih baik kepada suamiku dan ibu yang lebih baik untuk anak2 ku.. lebih baik dari tahun lepas.. aku sedar aku seorang yang cepat marah tapi aku akan cuba atasi perasaan ini agar kehidupan keluarga kita sentiasa dalam suasana kegembiraan.. aku juga ingin mendapatkan pekerjaan untuk membantu suamiku dan keluarga ku.. bukan aku dan husben takde keinginan ingin mempunyai rumah sendiri tapi buat masa ini keinginan itu terpaksa disimpan dalam kerana ada lagi perkara penting yang harus kami uruskan..

Bagaimana dengan amalanku? tahun 2009 adalah sama seperti tahun tahun sebelumnya.. aku selalu engkar dengan suruhanNya.. aku sering meningalkan solat.. insyallah aku akan berusaha untuk memperbaikinya dan menjadi insan yang lebih baik. Aku sedar dengan bersolat bukan saje mencegah aku melakukan keburukan malah solat dapat memberi ketenangan jiwa kepada aku.. Insyallah.

Sunday, December 27, 2009

1st Class Semester II 0910

Semester baru, azam baru, semangat baru, class baru, pensyarah baru & baju baru hehhehe.. macam semester lepas2, aku antara student yang akan sampai awal tapi hari ni tak.. sharp kol 2 aku sampai.. aku dah leh bayangkan student sure dah ramai.. ade ke tempat duduk depan or tengah untuk aku.. hurmmm.. class masih menumpang kat KLMU Danau Kota.. takpe lah..kat situ pun ok gak.. ada 2,3 kedai makan.. bukan tu jer, area tu pun ada kedai2 baju/kasut wat jamu mata hehehe.. Biasanye aku gi class husben yang akan hantar.. biasa la merempit di ujung minggu hehehe... tapi hari ni aku kene g naik teksi lak.. coz husben bawak anak2 gi umah Mcik Midah kat Kampung Medan ada kenduri kahwin kat sane.. Chu'e & Chu Nah sekuarga dari baling pun ada.. ramai la yang dari baling turun.. aku nak gak gi tapi apa kan daya.. aritu dah tak dtg class coz pi amik mira ngan achap, takkan minggu ni tak datang jugak.. hancus aku nanti hehehe.. oklah tu husben aku dah hadir kat sane.. sure mira seronok coz ada makcik ain, makcik farzana (anak2 Chu'e)..

Class aku kat bilik UTM20 minggu ni.. hurrmmm..terintai2 aku mencari class..haaaa.. jumpa dah.. aku pun masuk..

"mak aiiiii..besarnye class" terpancul perkataan tu dari mulut aku..

"alamak, ramainye student.. aku nengok muka dorang.. ehhh dorang ni aku tak kenai pun.. hukhukhuk..mana aku nak duduk nih.. mana geng2 aku ekk.." aku bisik dalam hati aku.. masa aku ngah cari tempat duduk, aku terpandang seseorang yang angkat tangan bagi signal kat aku.. Khai bagi signal suh mai situ coz ada geng aku kat sane.. alhamdulillah.. ada jugak geng aku dalam class ni hehehe.. belajar pun nak bergeng kan ish ish ish...

Dalam class, pensyarah aku bagi syarahan dengan nada yang amat sopan dan santun.. slooownye sore.. mane sore jantan encik hehehe.. encik tu sakit tekak kata nye.. ooo patut la huhuhuhu... dia siap bagitau yang class akan habis awal.. so aku pun sms la husben aku.. aku nak bagitau yang aku nak gi sane kalau husben aku balik lambat agi.. tapi husben aku takleh lama kat sane coz dia ada meeting projek malam nanti.. terpaksa la aku batalkan niat aku tu.. takpe lah, takde rezeki.. so class berhenti pun hampir kol 5 petang.. biasanye class ari sabtu akan habis kol 6.30 atau kol 7 malam.. aku balik umah tumpang aizul sampai lrt perkeliling.. TQ aizul, so aku terus balik umah tunggu husben aku ngan anak2 aku balik..

Sejam kemudian, dorang pun sampai.. ada bekal nasi kenduri la.. aku makan sikit.. pastu aku bawa mira zzz.. aku pun lena sama..

Thursday, December 17, 2009

Serba salah.. Kuliah vs Ambik Anak2

Ahad ni aku ada class.. class Analisis Keperluan Latihan (AKL) atau Need Assesment (NA) tapi husben ajak balik esok coz minggu depan dia dah busy.. hurmmm.. atau biar husben balik jer dulu.. aku balik kemudian? atau aku balik jer ikut husben aku.. aku rindu giler ngan anak-anak aku tu.. dari minggu lepas agi aku nak balik.. tapi husben kata tak payah la.. nanti dia kat sini takde orang jaga..(ngada-ngada) hehehe.. uwaaa.. kalau aku balik, dapat jumpa anak2 aku cepat sket.. leh ilang rindu.. leh tengok muka anak-anak aku bila aku ngan husben sampai.. leh tengok air muka dorang bila dapat hadiah.. boleh tengok kegembiraan dorang.. tapi class tu class pertama semester nih.. banyak info biasa nye lecturer bagi dalam class pertama ni.. assignment pun dapat tau masa class pertama gak.. uwaaaaa.. camner ni!!! kusut otak..!!

kata hati kanan.. "BALIK!!"

kata hati kiri.. "PEGI CLASS!!"

kata hati kanan lagi.. "BALIK LAAA..."

kata hati kiri pulak.. "RUGI KALAU TAK MASUK CLASS"

uwaaa...mane satu ni.. arghhhhhhhh...

atau sebenarnya ada sebaab lain? sebab yang membuatkan aku tak nak balik sekali? atau sebab mood happy yang melanda aku sejak balik dari kampung aritu semakin samar? atau sebab.. dah dah.. takmo sedeh2.. yang penting tengok mira ngan achap..

"akan ku buang kesedihan itu sejauhnya demi anak2 ku" bisik hati kecilku..

Monday, December 14, 2009

Aiskrim Strawberry & Telur Kembar Kuning




Santapan aku malam tadi.. makin kembang..makin kembang huhuhuhu..

Iklan