Jom tengok apa ada..

Iklan

Sunday, October 23, 2011

Kalkulator Kira Tarikh Bersalin

Wah.. senangnya nak kira.. kalau tak faham pusingan roda yang biasa kita tengok untuk mengira.. nah.. kalkulator mengira tarikh bersalin pun ada.. macam Dr cakap ini hanyalah jangkaan.. mengikut kajian hanya 5% jangkaan bersalin adalah tepat.. yang selebihnya ada yang bersalin awal dan lambat sedikit dari jangkaan Dr... so sape2 yang nak cuba kira meh la.. klik gambar kat bawah ni ok.. :)

kita hanya perlu tahu tarikh akhir haid kita..tarikh yang perlu dimasukkan adalah tarikh esoknya.. contoh kat bawah ni..

No comments:

Rakan Blogger

  • Raya ke-3 - Hari ni aku n ipar buat mi kari.. biasanya hari raya ke3 umah mertua ku akan diserbu oleh anak cucu saudara mak.. so sediakan apa yg patut dulu.. rendang d...
    2 days ago
  • sofa koyak - salam all :) dah lama x blog rupanya.. puasa pun dah masuk hari ke 26 dah..4 hari lagi mau raya..hehe :) selamat hari raya semua..maaf zahir dan batin.. semo...
    1 week ago
  • Conversation #6 - *Abah: Nah Nis, tengok ape abah dapat ni, nah lah tengok dalam kotak ni..* *Anis: (aku pun buka) Perrgggghhh bahhh!! Handphone baharu! Mane dapat?* *Abah: ...
    1 month ago

Dapur Blogger

Belajar Buat Kek

  • Rendang Kering Kupang - Lauk ni kita masak sebelum Ramadan..beli kupang fresh kita rebus dan ambil isinya...buat rendang kering..recipe asal gunakan ayam, kita tukar main ingred...
    1 week ago
  • PULUT KUNING - As-Salam semua. Dah lama rasanya tak mengupdate blog ni. Rasa mcm sayang gitu kalau nk ditinggalkan begitu saja ataupun ditutup terus. Maklumlah, dunia sib...
    1 month ago